اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه، به ارتفاعی تقریبا نیم متر که برگهای آن پهن، نرم و مثلثی شکل است. هنگاميکه حرف از کمخونی و مصرف سبزیجات آهن دار به میان ميآید یکی از اولین خوراکیهایی که به ذهن اکثر ما میرسد «اسفناج» است. هرچند در غنی بودن این سبزی از لحاظ آهن هیچ شکی نیست اما این گیاه علاوه بر داشتن آهن و کمک به بهبود کمخونی فقر آهن خواص دیگری نیز دارد که به برخی از آنها اشاره ميکنیم. همچنین برای اینکه آهن اسفناج به خوبی جذب شود باید همراه با آن ماده غذایی مصرف شود که دارای ویتامینC میباشد مانند لیموترش و یا آب پرتقال. در ضمن هنگاميکه آن را همراه با ماست مصرف میکنید آهن آن به خوبی جذب نمیشود زیرا ماست دارای کلسیم بوده و اسفناج دارای آهن و این دو مواد معدنی کنار هم بهتر است که مصرف نشوند زیرا جذب آهن کاهش مييابد.
مواد مغذی موجود در اسفناج
1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C ، آهن و پتاسیم ميباشد. 2) همچنین اسفناج دارای فیبر فراوان نیز ميباشد و برای افرادی که یبوست دارند مصرف آن مفید است. 3) اسفناج به دلیل داشتن مادهای به نام اسپیناسین هضم غذا را تسریع میکند. چون این گیاه در زمستان موجود ميباشد پس میتوان آن را در کنار غذا و یا در انواع سوپ و یا سالادهای مختلف همراه با لیموترش و یا در انواع آش استفاده کرد. همچنین آن را میتوان بصورت کوکو نیز استفاده کرد. بهتر است هنگام پخت اسفناج آب اضافه نشود و با مقدار بسیار کمي روغن تفت دهیم.