محققان کشف کردند که ترکیباتی که بر اثر کبابکردن گوشت تولید میشود، صدهابار بیشتر از دود خارجشده از اگزوز خودروها امکان ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. البته باید توجه داشت که احتمال سرطان بستگی به نحوه کبابکردن دارد. هنگام کبابکردن ترکیبات آروماتیک حلقوی تولید میشود مخصوصا اگر فاصله زغال با گوشت کم باشد. سرطانزا بودن گوشت کبابشده طبیعتا به میزان مصرف بستگی دارد. گوشت سوخته و سیاهشده را نباید خورد.
یکی از روشهای مناسب برای طبخ گوشت، کبابکردن آن است. البته بهترین روش برای پختن گوشت در وهله اول بخارپزکردن، بعد آبپز و پس از آن کبابکردن است. سرخکردن گوشت بدترین روش برای پختن گوشت است.
باید توجه کنیم که مقدار گوشت اهمیت بالایی دارد. ایدهآل این است که حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم گوشت قرمز یا مرغ و ماهی همراه سبزیجات فراوان و در کنار آن یک ماده غذایی حاوی کربوهیدرات مثل نان، برنج، سیبزمینی و حتی نخودسبز مصرف کنیم. پس خوردن غذای گوشتی با سبزیجات برای هر روز عادت خوبی نیست اما مصرف هر از گاهی آن اشکالی ندارد.
___________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.