پروتئین حیوانی عموما دارای یک تعادل مطلوب بین اسیدهای آمینه ضروری بوده و ارزش بیولوژیکی بالایی دارند،برعکس آن اکثر پروتئینهای گیاهی فاقد یک یا چند اسیدآمینه ضروری می باشند.بنابراین ارزش بیولوژیکی پروتئینهای گیاهی به علت محدودیت در اسیدهای آمینه ،کم است،با این حال اگر تعادل رژیم گیاه خواری در دریافت منبع مختلف گیاهی، حبوبات،غلات،مغزها و سویا حفظ شود، کمبود پروتئینی و اسیدهای آمینه مشاهده نخواهد شد. اصول راهنمای AHA (انجمن قلب امریکا)در این این مورد اینها هستند:
به مقدار کافی پروتئین بخورید، میتوانید سویا را به غذاهایتان اضافه کنید
به مقدار کافی مغزها،غلات کامل و بنشن جات مصرف کنید
مقدار زیاد اسفناج، میوه های خشک شده،لوبیا و غذاهای غنی شده با آهن بخورید
غذاهای غنی شده با ویتامینB12 یا یا مکمل دریافت کنید