بر طبق برخی شواهد جدید به نظر می رسد افرادی که با یک معده پر از غذا به شنا می روند؛ حقیقتا بیشتر در معرض غرق شدن می باشند. توصیه ها بر مبنای اینکه از چه مدت قبل از شنا فرد می بایست غذا نخورده باشد؛ متنوع هستند( از 20 دقیقه تا 3 ساعت).
در یک بررسی جدید که بر روی علل مرگ و میر افراد انجام می گرفت. 111 فرد که در اثر غرق شدن فوت کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی ها نشان داد که 4/79% از افرادی که به صورت تصادفی غرق شده بودند معده انها محتوای مقدار قابل توجهی غذا بود ( نشانگر آنکه در زمان اواخر به مرگشان غذا خورده بودند ) که این رقم به میزان قابل توجهی بیشتر از افرادی بود که به قصد خودشکی و عمدی غرق شده بودند (43%).
بنابراین محققین نتیجه گرفتند که یک ارتباط معنادار بین مصرف غذا و افزایش خطر غرق شدن وجود دارد. لذا مطالعات بیشتری می بایست در جهت تعیین مدت زمان ایده آل برای غذا نخوردن قبل از شنا انجام گیرند. در هر حال توصیه می شود بین صرف غذا و شنا کردن یک فاصله زمانی رعایت شود و از مصرف غذای سنگین در زمانهای قبل از شنا اجتناب گردد. محققین این بررسی معتقدند که 2 فاکتور خطر مرگ را افزایش می دهند:
1_ خروج محتویات معده از دهان (حالت استفراغ) و خفگی متعاقب از آن
2- در طی هضم، خون به سمت دستگاه گوارش هدایت می شود، که مسبب مشکلاتی در گردش خون افراد در حین شنا می گردد. که این امر ممکن است جریان خون به مغز را کاهش دهد و منجر به کاهش هوشیاری و تمرکز در شخص گردد.
منبع: Med Sci Law 2011: 1-3. DOI: 10.1258/msl.2011.010150