-
نویسندهنوشتهها
-
۲۲ اردیبهشت، ۱۳۹۵ در ۰۴:۳۶ #95287ezamaniمشارکت کننده
برای همه پیش می آید که گاهی دچار گرفتگی عضلانی در ناحیه ی ران، پشت ساق پا و غیره شوند. اما اگر شما به طور مرتب دچار این مشکل می شوید، به احتمال زیاد از زمانی که از خواب بیدار می شوید، خطاهایی مرتکب می شوید که خودتان از آن ها بی خبر هستید.
اشتباه شماره ی یک: بیش از اندازه قهوه می نوشید
بدون شک، قهوه یکی از نوشیدنی هایی است که اگر به اندازه مصرف شود، فواید زیادی برای بدن دارد. اما زیاده روی در مصرف قهوه و استفاده از دیگر نوشیدنی های محرک مانند چای یا الکل، می تواند دلیلی برای بروز کرامپ ها یا گرفتگی عضلانی شود.
دلیل:کرامپ های عضلانی، در نتیجه ی تحریک بیش از اندازه ی عوامل نورولوژیکی در سطح عضلانی بروز می کند. یعنی این که، عصب ها توسط مواد محرک تحریک شده و باعث ایجاد گرفتگی، سفتی و انقباض غیرارادی می شوند. همان طور که افتادن پلک ها در زمان پلک زدن ارادی نیست، این گرفتگی عضلانی نیز در اختیار فرد نمی باشد.
اشتباه شماره ی دو: عدم جذب کافی پتاسیم و ویتامین B
کمبود پتاسیم یا ویتامین B، باعث افزایش خطر بروز کرامپ های عضلانی می شود. پتاسیم در موز، پودر کاری، زیره، زردآلوی خشک، پوره ی گوجه فرنگی، کشمش، گیاه شیکوره و پودر قهوه و غیره وجود دارد و برای جذب بیشتر ویتامین B می توانید به سراغ جگر، عدس، مخمر آب جو، کله پاچه، آجیل ها، سبزیجات سبز، برنج، قارچ و غیره بروید.
دلیل:کمبود پتاسیم یا ویتامین B، از دهیدراته شدن بدن، یا هر نوع اختلال غذایی ناشی می شود. این مشکل نیز روی جذب الکترولیت ها که وظیفه ی گردش انرژی و تبادلات بین سلول های عضلانی را بر عهده دارند، تأثیر منفی می گذارد. زمانی که تغذیه ی مناسبی داشته باشید و از تمام گروه های غذایی به میزان کافی استفاده کنید، تعادل عملکرد عصبی-عضلانی بهبود می یابد. در واقع هر عضله ای، به اندازه ی کافی از طریق مواد غذایی مصرف شده اکسیژنه شده، و کمتر در معرض گرفتگی غیرارادی قرار می گیرد. اگر زیاد دچار این گرفتگی ها می شوید، بهتر است به فکر جذب هر چه بیشتر پتاسیم و ویتامین B باشید.
اشتباه شماره ی سه: بیش از اندازه مواد مدر مصرف می کنید
مصرف زیاد مواد غذایی دیورتیک (ادرارآور)، مانند هندوانه، چای سبز، گوجه فرنگی، مارچوبه یا مصرف بیش از اندازه ی مواد غذایی ملین، مانند طالبی یا آلو و غیره می تواند زمینه را برای بروز کرامپ های عضلانی فراهم کند.
دلیل:از آنجایی که ممکن است تأثیر مدری، یا ملینی مواد غذایی، باعث بروز کمبود مواد معدنی ضروری مانند سدیم، پتاسیم و غیره شود، امکان بروز عدم تعادل در الکترولیت ها افزایش پیدا کرده و میزان اکسیژن عضلات کمتر می شود. در نتیجه تجمع اسیدلاکتیک و در نهایت گرفتگی عضلانی افزایش می یابد. لازم است که در مصرف هر ماده ی غذایی، جانب احتیاط را رعایت کنید و از هر گونه افراط و تفریطی بپرهیزید.
اشتباه شماره ی چهار: به اندازه ی کافی آب نمی نوشید
کرامپ های عضلانی در نتیجه ی دهیدراته شدن بدن (از دست دادن آب بدن) بروز می کنند.
دلیل:زمانی که بدن دچار کمبود آب می شود، تبادلات مواد معدنی در بین سلول های عضلانی به خوبی انجام نمی گیرد. در نتیجه حرکت دادن اسکلت و واکنش های عضلانی نیز با مشکل مواجه می شود. در واقع مشکل در عملکرد سلول های عضلانی، به انقباض های زیاد و غیرقابل کنترل آن ها منجر می شود. اگر اهل ورزش هستید باید بدانید که، در حین فعالیت های بدنی، آب بیشتری از بین می رود. در نتیجه مواد معدنی زیادی نیز (بخصوص سدیم و پتاسیم) از دست می رود. در این صورت نیز، عضله اکسیژن خود را از دست می دهد و این مشکل منجر به تجمع اسیدلاکتیک و انقباض ناگهانی عضله می شود. بنابراین توصیه می کنیم، همیشه یک بطری آب، دم دستتان باشد و جرعه جرعه آب بنوشید.
اشتباه شماره ی پنج: سیگار می کشید
برخی مواقع، گردش خون در عضله به خوبی انجام نمی شود و عضله دچار گرفتگی می شود. مصرف دخانیات نقش مهمی در این پدیده دارد، چون اولین عامل گرفتگی عروق محسوب می شوند.
دلیل:عضلات نیاز به اکسیژن کافی دارند تا به خوبی به وظایف خود عمل کنند. اگر رگی به واسطه ی مصرف سیگار گرفته شده باشد، عضلات نیز از این مشکل در امان نمانده و به طور غیرارادی دچار انقباض طولانی مدت می شوند، که تا کرامپ و گرفتگی نیز پیش می رود.
اشتباه شماره شش: عضلاتتان را به طور ناگهانی و بیش از اندازه می کشید
خیلی از افراد زمانی که از خواب بیدار می شوند عضلاتشان را با شدت و به طور ناگهانی می کشند و دچار کرامپ های دردناک می شوند.
دلیل:کشیدن شدید و ناگهانی بدن، باعث آسیب به منطقه ی عضلانی شده و انقباض ایجاد می کند. ناگفته نماند که پوشیدن کفش های نامناسب پاشنه بلند نیز می تواند باعث ایجاد برانگیختن شدید عضله ی پا شده و انقباض طولانی مدت عضله یا کرامپ ایجاد کند.
اشتباه شماره ی هفت: بیش از اندازه در هوای سرد می مانید
سرما روی گردش خون تأثیر گذاشته و می تواند باعث بروز کرامپ های عضلانی شود.
دلیل:اولین واکنش بدن در برابر سرما انقباض عروق است. به این ترتیب که شریان های محیطی برای محدود کردن سرمای ارگان های داخلی، منقبض می شوند. این انقباض، فشار مضاعفی روی عروق می گذارد. در نتیجه برهم خوردن حالت عادی گردش خون، باعث ایجاد انقباض عضلانی ناخوشایند می شود.
اشتباه شماره هشت: خودتان را برای انجام حرکات ورزشی آماده نمی کنید
اگر بدون گرم کردن بدن، شروع به ورزش می کنید، بدون شک بیشتر دچار کرامپ های عضلانی می شوید.
دلیل:بدن از طریق تعریق، آب و املاح معدنی زیادی از دست می دهد، که لازم است با افزایش مصرف آب قبل و حین ورزش آن را جبران کرد. در غیر این صورت عضلات اکسیژن کافی دریافت نمی کنند و تجمع اسیدلاکتیک باعث بروز کرامپ می شود. علاوه بر این، ورزش های شدید باعث برانگیختگی عضلات شده و به طور غیرارادی انقباض های ناخوشایند ایجاد می کند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.