-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ مرداد، ۱۳۹۲ در ۰۹:۰۲ #78056zahra jamshidiمشارکت کننده
در ميان انواع سوپ و آش ايراني، عدسي از جمله غذاهاي مغذي و راحتي است كه به سرعت ميتوان آن را تهيه و در كنار ساير اعضاي خانواده ميل كرد. البته اين غذا با كمي تغيير در خانوادههاي مختلف پخته ميشود…
برخي افراد به آن گوشت اضافه ميكنند و برخي گندم اما اصل عدسي همانطور كه از اسمش پيداست از عدس تشكيل شده و كمي سيبزميني نگيني و البته پياز سرخشده. پس با این قسمت آشپزی همراه شويد تا با نكتههاي ظريفي كه براي هرچه خوشمزهتر شدن اين غذا وجود دارد، بيشتر آشنا شويد.
مقدار کالري
مواد غذايي گفته شده در مجموع داراي 800 كيلوكالري انرژي هستند كه در صورت تقسيمكردن آن ميان 4 نفر، مقدار كالري دريافتي 200 كيلوكالري خواهد بود. البته در صورتي كه عدسي را با نان ميل ميكنيد، بهتر است به ازاي هر برش نان
30 گرمي، 80 كيلوكالري ديگر نيز به اين عدد اضافه كنيد. البته برخي افراد به عدسيشان كره اضافه ميكنند كه به ازاي هر قاشق مرباخوري كره 45 كيلوكالري، انرژي به بدن ميرسد.
همراه غذا
اگر همراه عدسي ميخواهيد نان ميل كنيد، آن را با نان سبوسدار (مانند نان سنگك يا نانهاي حجيمي كه علاوه بر سبوس، مغز- دانه نيز دارند) بخوريد. به اين ترتيب فيبر دريافتيتان افزايش خواهد يافت. در ضمن اگر عدسي را در وعده صبحانه ميل ميكنيد، بهتر است 1 ساعت بعد از خوردن آن يك فنجان چاي ميل كنيد تا جذب آهن مختل نشود.
طـرز تـهـيـه
ابتدا عدس را به مدت چند ساعت در آب خيس كنيد سپس آب آن را دور بريزيد. در مرحله بعد، عدس خيسخورده را در قابلمهاي بپزيد و پس از نيمپز شدن، سيبزمينيهاي نگينيشده را نيز اضافه كنيد. در تابهاي، پياز را در روغن تفت دهيد و پس از طلايي شدن به اين مخلوط بيفزاييد. بعد از گذشت
15 دقيقه، ادويهها را اضافه كنيد. به اين ترتيب عدسيتان آماده سروشدن است. البته بهتر است پس از سرو، كمي آبليموي تازه نيز به عدسي اضافه و آن را طعمدار شده ميل كنيد.
مـواد لازم (براي 4 نفر)
عدس
3
ليوان
480
كيلوكالري
پياز بزرگ
1
عدد
25
كيلوكالري
روغن كانولا
2
قاشق غذاخوري
180
كيلوكالري
سيبزميني
1
عدد
80
كيلوكالري
نمك، زردچوبه، فلفل و گلپر
به ميزان دلخواه
0
كيلوكالري -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.