خامه از نظر دستهبندی مواد غذایی به دلیل دارا بودن چربی بالا جزو گروه روغنها و چربیها محسوب میشود و باید با احتیاط مصرف شود. نباید به اشتباه خامه را جزو گروه لبنیات محسوب كرد.توصیههای تغذیهای برای مصرف خامه در وعده صبحانه برای افراد مختلف متفاوت است و به شرایط جسمی و سنی فرد بستگی دارد.خامه حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع است كه این اسیدها از نظر تغذیهای جزو اسیدهای مطلوب محسوب نمیشوند.حداكثر10 درصد انرژی كل بدن باید از اسیدهای چرب اشباع تامین شود.خامه دارای كالری زیادی است و مصرف آن در وعده صبحانه به افراد چاق و كسانی كه تمایل به كاهش وزن دارند،توصیه نمیشود.مصرف خامه برای كودكان در حال رشد كه نیاز به انرژی بیشتری دارند مناسب است ولی به دلیل شیوع بالای چاقی در كودكان باید با احتیاط و به مقدار كنترل شده مصرف شود و نباید كل صبحانه را تشكیل دهد.خامه یك ماده غذایی است كه به طور مستقیم از شیر تهیه شده و رعایت مسایل بهداشتی و توجه به پاستوریزه بودن آن بسیار مهم است.همچنین خامه باید در جای خنك نگهداری و پس از بازكردن حداكثر طی چهار تا هفت روز مصرف شود.