معمولا ۳۰ درصد خامه های صبحانه از چربی و ۷۰ درصد آنها از شیر، تهیه شده است. درواقع امولسیون کره به این صورت است که آب در چربی مخلوط می شود ولی در امولسیون خامه چربی در شیر مخلوط شده است…
یعنی قالب کره به صورت چربی ای است که آب در آن به شکل امولسیون است و در خامه، قالب شیر است و چربی به شکل خامه در آن معلق است. مصرف ۱۰ گرم خامه باعث دریافت فقط ۳ گرم چربی می شود. به عبارت ساد ه تر، حدود یک قاشق غذاخوری خامه، تقریبا ۴ تا ۵ گرم چربی دارد. اگر فردی با خوردن یکی، دو قاشق خامه به عنوان صبحانه سیر و راضی شود، مشکلی برایش پیش نمی آید چون چربی بیش از اندازه ای دریافت نمی کند. البته با اینکه خامه جزو لبنیات است ویژگی ها و خواص لبنیات را ندارد؛ یعنی هدف ما از خوردن خامه، تامین کلسیم و پروتئین نیست و این محصول به هیچ وجه نمی تواند جایگزین مناسبی برای شیر یا سایر محصولات لبنی باشد. خامه بیشتر نقش یک ماده غذایی برای تنوع بخشیدن به سفره صبحانه دارد و گاهی می تواند همراه خوبی برای عسل و مرباهای فوق العاده خوشمزه و اصیل ایرانی مانند مربای به یا آلبالو باشد. مصرف یکی، دو بار خامه با حجم کم در طول هفته برای وعده صبحانه مشکلی ایجاد نمی کند. متاسفانه برخی افراد لاغر برای وزن گرفتن سریع، یک بسته خامه در طول روز می خورند که این کار اصلا درست نیست. چربی خامه مانند چربی گوشت قرمز جزو چربی های جامد و اشباع است بنابراین مصرف بیش ازاندازه آن توصیه نمی شود. البته مصرف یکی، دو قاشق خامه در طول روز برای افراد لاغر اشکالی ندارد اما پیشنهاد ما برای چاق شدن، مصرف خوراکی های مفیدی مانند انواع آبمیوه و آجیل هاست.