-
نویسندهنوشتهها
-
۲۸ دی، ۱۳۹۲ در ۰۷:۲۷ #81345
Shafiei
مشارکت کنندهانگور یکی از لذیذترین میوه هایی است که خداوند به بشر هدیه کرده است.۱۱ مرتبه بصورت مفرد و جمع، در قرآن کریم از آن نام برده شده است.
نام علمی آن،Vitis vinifera می باشد و در بین میوه ها، قدمتی بیش از نخل دارد.جالب است بدانید که تا کنون حدود ۸ هزار نوع انگور پرورشی در سرتاسر جهان دیده شده است.
تمامی قسمت های درخت این میوه باارزش و در تمامی مراحل رشد، دارای خاصیّت قابل توجّه است.از پوست درخت و برگ آن گرفته تا غوره و آبغوره، انگور، کشمش، شیره و سرکه آن! (که برای هرکدام از این قسمت ها باید جداگانه صحبت شود.)
بهترین نوع آن:انگوری است که رسیده، سفید، شیرین، بزرگ دانه، دارای پوست نازک و تخم کوچک باشد.
در طبّ سنّتی ایران، برای تعیین طبع هر دارو، برداری رسم می کنند که دو محور دارد:یکی مربوط به گرمی و سردی و دیگری مربوط به تری و خشکی است.هرکدام از این کیفیات چهارگانه دارای چهار درجه و هر درجه دارای ۳ قسمت (اوّل، وسط و آخر) می باشد.
انگور میوه ای است که طبیعت رسیده آن، در آخر درجه اوّل، گرم و تر است و گفته اند بسیار شیرین آن تا درجه دوم، گرم و تر است.بنابراین جزء بهترین مواد غذایی برای تغذیه انسان است.(چون موافق طبع و مزاج و ارواح و قوای آدمی است.) هر غذایی که این ویژگی را داشته باشد؛ یعنی در محدوده گرمی و تری معتدل باشد، می تواند در درازمدّت و بدون ایجاد عارضه مصرف شود.همین ویژگی است که انگور را تبدیل به غذایی خون ساز می کند.(مزاج خون هم گرم و تر است.)
علاوه بر طبیعت گرم و تر آن، انگور خون صالحی نیز تولید می کند و اصطلاحاً غذایی صالح الکیموس است.همچنین تصفیه کننده خون نیز هست و بنابر نظر زکریّای رازی، خون تولیدی از آن، از خون تولیدشده توسّط خرما بهتر است.
خواصّ انگور:
اوّل و مهم تر از همه، همان تولید کردن خون صاف و صالح است که درواقع برای حفظ سلامتی به آن نیاز داریم.انگور ملیّن و جالی طبع است؛ یعنی باعث کارکردن صحیح روده ها شده و از یبوست پیشگیری می کند.برای دفع مواد سوداوی و اخلاط محترقه (سوخته) مناسب است.باعث چاق شدن بدن و تناسب اندام می شود و چربی محافظ کلیه (پیه گُرده) را می افزاید.
انگور مدر و خردکننده سنگ های کلیوی، کاهنده چربی خون، برطرف کننده غم و اندوه و آرام بخش (بخاطر وجود پتاسیم و فسفات و به زبان طبّ سنّتی دفع مواد سوداوی)، رفع کننده کم خونی (به علّت وجود فراوان املاحی چون آهن، منگنز و منیزیم)، مؤثّر در درمان پرفشاری خون(بخاطر داشتن مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم و نیز مدر بودن)، نرم کننده سینه، جلواندازنده بلوغ دختران و بازکننده قاعدگی است.
همچنین به شکل کشمش، تقویت کننده کبد، مقوّی اعصاب، محرّک نیروی جنسی در افراد سردمزاج(مبرودین)، دورکننده سستی از بدن، کاهنده خشم و هیجان زیاد، خوشبوکننده نَفَس و شاداب کننده پوست می باشد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.