اگر ميزان گياه نسبت به حجم آب بيشتر باشد و رايحه و اسانس بيشتري در مولکولهاي تقطيرشده آب جمع شوند، اصطلاح «دو آتشه» را براي عرق گياهي به کار ميبرند. عرق
دو آتشه، همان عرق اشباعشده يا با عطر بسيار غليظ است. مثلا ميزان برگ نعناعي که براي توليد يک شيشه عرق نعناع دو آتشه استفاده ميشود، بسيار بيشتر از برگ نعناعي است که براي توليد يک ظرف عرق نعناع معمولي به كار ميرود.
از آنجا که ماده موثر در عرقيات گياهي، اسانس و رايحه موجود در آنهاست، هرچه عرق گياهي بوي بيشتري داشته باشد، يعني اسانس بيشتري در مولکولهاي آب وجود دارد و خواص درماني بيشتري دارد بنابراين خاصيت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناعهاي دو آتشه، به مراتب از انواع معموليشان بيشتر است.