حفظ سلامت پوست با مصرف میوه و سبزی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83425
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]بعضی از انواع آنتی اکسیدان‌های محافظ سلامتی در پوست میوه‌ها موجود است، بنابراین دور ریختن پوست آنها عاقلانه نیست؛ مثلا میوه کیوی با اینکه پوستی کرکی دارد و خوردن آن چندان خوشایند نیست اما به هر حال باید راهی برای بدست آوردن مواد مغذی آن موجود باشد. پس بهتر است به هر طریق ممکن آنها را مصرف کنید.

    میوه‌های قرمز رنگ همچون توت‌فرنگی، شاه‌توت، تمشک، گیلاس، انار و انگور بیشتر خواصشان مدیون رنگشان است. رنگدانه‌های آنتوسیانین (نوعی آنتی‌اکسیدان است) موجود در آنها با حذف رادیکال‌های مضری که همیشه در حال تشکیل و آسیب رساندن به پوست است به احیا و ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرده و پوست را از عوامل آسیب‌رسان بیرونی مثل آفتاب، داروها و افزایش سن حفظ می‌کند. تاکاروتن این میوه‌ها هم نوعی آنتی‌اکسیدان قوی است که حافظ پوست بوده و باعث ایجاد رطوبت و تنفس بهتر آن می‌شود.

    میوه‌ایی همچون لیموترش، پرتقال، گریپ‌فروت، خیار، گوجه‌فرنگی و فلفل ویتامین C بالایی دارد. کلاژن یک پروتئین مهم در تشکیل پوست است که این ویتامین به رشد و ترمیم آن کمک می‌کند. ویتامین C خاصیت ضد اکسیدکنندگی دارد و پوست را سفید و شفاف کرده و از التهاب و قرمزی ناشی از آفتاب‌سوختگی می‌کاهد. همچنین این میوه‌ها به دلیل پتاسیم بالا با افزایش ادرار سموم بدن را دفع و از تورم و برافروختگی پوست می‌کاهند.

    هویج، انبه، کاهو و اسفناج به دلیل داشتن ویتامین A ضدسم قوی بوده و به جهت تقویت سیستم ایمنی بدن با عفونت‌های پوستی مقابله کرده و باعث انعطاف‌پذیری و کاهش چین و چروک می‌شود و برای التیام زخم‌ها مفید است.

    البته برخی از انواع میوه‌ها نقش طراوت دهنده را بر روی پوست دارند. موز، سیب، گل کلم و سیب‌زمینی سرشار از ویتامین B و پتاسیم است. پتاسیم به لطافت و نرمی پوست کمک کرده و باعث گردش بهتر خون می‌شود و پوست را روشن می‌کند. ویتامین‌های گروه B هم چربی پوست را متعادل کرده و به دلیل آن که تقویت‌کننده سیستم عصبی بدن است با ایجاد آرامش روحی و روانی در شادابی و صافی پوست تاثیرفوق‌العاده‌ای دارد.

    ویتامین‌های E، D و روی هم به میزان کم در میوه‌ها و در مقادیر بیشتر در انواع جوانه‌ها، حبوبات، مغز دانه‌ها، روغن‌های نباتی، گوشت قرمز و آبزیان یافت می‌شود.

    آب از عوامل مهم در طراوت پوست محسوب می‌شود به دین منظور میوه‌های آبداری همچون میوه‌های جالیزی با تنظیم عملکرد کلیه‌ها و جلوگیری از غلیظ ‌شدن خون به آبرسانی سلول‌ها کمک کرده و زیبایی و سلامت را به پوست هدیه می‌دهد. این را هم بدانید قند بالای میوه‌های شیرین می‌تواند با مواد معدنی موجود در خون از جمله مس و آهن ترکیب شده و علاوه بر ایجاد رادیکال‌های آزاد به بخش چربی سلول‌ها صدمه زده و این سلسله واکنش‌های مخرب و التهاب زا موجب تسریع روند پیری پوست شود. [/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.