نوع خاصی از مواد غذایی اثر اعجاب انگیزی بر قدرت بینایی میگذارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در جدیدترین پژوهش های صورت گرفته توسط محققان دانشگاه هاروارد این نتایج به دست آمده است که مصرف هویج واقعا میتواند به حفظ بینایی به ویژه در دوران سالمندی کمک کند.
گفتنی است، براساس تحقیقات محققان این دانشگاه بر روی بیش از ۱۰۰هزار نفر به مدت ۲۵سال که در رده سنی بالای ۵۰سال قرار داشتند این نتیجه به دست آمد که مصرف کنندگان هویج کمتر در معرض ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا نابینایی در اثر کهولت سن قرار گرفته اند.
بر اساس یک مطالعه که در مجله لانست به چاپ رسیده است، سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که بر اساس تخمین ها تا سال ۲۰۲۰حدود ۱۹۶میلیون نفر به این بیماری مبتلا خواهند شد و این آمار تا سال ۲۰۴۰ به حدود ۲۸۸میلیون نفر خواهد رسید.
بر اساس تحقیقات در هویج ماده ای به نام کاروتنوئید وجود دارد که در سایر مواد خوراکی چون فلفل، فلفل دلمه و اسفناج نیز وجود دارد و میتواند مانع از پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولای وابسته به سن شود.
افرادی که در طول عمر خود به ویژه از دوران جوانی غذاهای شامل ماده کاروتنوئید مصرف کردهاند ۴۰درصد کمتر از سایر افراد دچار این بیماری در دوران سالمندی شده اند.
AMDیکی از شایع ترین علل از دست دادن بینایی در دوران سالمندی است که با وجود بدون درد بودن این عارضه سبب از دست رفتن دید مرکزی در هر دو چشم میشود، متاسفانه این بیماری هیچ درمانی ندارد.
کارشناسان اعتقاد دارند رنگدانه کاروتنوئید از طریق محافظت از بافت چشم باعث عدم ایجاد رادیکال های آزاد و جلوگیری از آسیب سلولی و فیلتر کردن نور آبی مضر میشود و سبب حفظ سلامت چشم ها میشود.