ماهی هم مثل هر نوع ماده غذایی به دلیل داشتن مواد حساسیت زا با برخی از افراد سازگاری ندارد و میتواند ایجاد آلرژی کند.»
به دلیل اینکه ماهی ترکیبات پپتیدی کوتاهی دارد برخی از افراد قدرت تحمل این ماده غذایی را ندارند و بدنشان نسبت به آن واکنش نشان میدهد.
انواع ماهی به میزان متفاوتی حساسیتزا هستند و افرادی که آلرژی دارند باید این ماده غذایی را از برنامه خود حذف کنند. ماهی با تأثیر بر اعصاب پاراسمپاتیک حرکات بدن را سست و کند میکند و به همین دلیل افرادی که آلرژی دارند بعد از خوردن این ماده غذایی دچار سستی، بیحسی و آبریزش دهان میشوند.البته خوردن مواد گرم مثل خرما و گردو به همراه ماهی میتواند تا حدی خاصیت بیحس کنندگی ماهی را کاهش دهد و آنرا برای بعضی افراد قابل تحمل کند.»
حساسیت غذایی به ماهی در بسیاری از افراد به مرور زمان کاهش مییابد و برخی افراد مجبور به حذف آن از برنامه غذایی خود هستند.:«مصرف ماهی به دلیل پروتیین بالا، چربی پایین و غنی بودن اسید چرب امگا 3 توصیه میشود ولی افرادی که بدنشان در برابر مصرف آن واکنش نشان میدهد باید از منابع غذایی دیگر استفاده کنند.»
اسید چرب امگا 3 در روغن کانولا سویا و گردو و مکملهای دارویی به وفور یافت میشود و افراد میتوانند به جای مصرف ماهی از این منابع غذایی استفاده کنند تا دچار مشکل و آلرژی نشوند.