اگر کودک به شیر حساسیت داشته باشد سیستم ایمنی بدن او نسبت به پروتئین شیرگاو واکنش نشان میدهد. گاهی شیرخوارانی که از شیرمادر تغذیه میشوند هم به شیرگاوی که مادرشان مصرف کرده، حساسیت نشان میدهند. در هر صورت اگر کودکی به پروتئینهای شیر گاو حساسیت داشته باشد و این پروتئینها به هر طریقی وارد بدن او شوند سیستم ایمنی کودک، پروتئین گاو را مادهای مهاجم تلقی میکند و در برابر آن هیستامین و برخی مواد شیمیایی دیگر را ترشح میکند.
این مواد آزاد شده در کنار هم سبب بروز واکنشهای حساسیتی در کودک میشوند از جمله : خارش، استفراغ، درد شکمی، کولیک، گریههای پریشان، اسهال، وجود خون در مدفوع، کاهش وزن، کهیر، سرفه، عطسه، آبریزش چشم، آبریزش بینی و مشکلات تنفسی. در تحمل ناپذیری لاکتوز سیستم ایمنی کودک و پروتئین شیر نقشی ندارند بلکه قند شیر( لاکتوز) و سیستم گوارش شیرخوار سبب این واکنشها میشوند: دفع گاز، نفخ، اگزما، پریشانی، کولیک و تغییر ناگهانی وزن.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه