در جوانه پیاز و سیر سمی تولید میشود که مصرف آن سلامت را به خطر میاندازد و باید پیش از مصرف همانند جوانه سیبزمینی آنها را جدا و بقیه را مصرف کرد.
در فرآیند جوانه زدن پیاز، سیر و سیب زمینی برخلاف روند جوانه زدن دانههایی مانند گندم، ماش و عدس، ارزش تغذیهای آنها گرفته میشود و باید از خوردن قسمتهای جوانه زده پرهیز کرد. برای تأخیر در جوانه زایی پیاز و سیر باید آنها را در محیطی به دور از آفتاب که هوا جریان داشته و رطوبت هم حداقل باشد، نگهداری کرد.
به این ترتیب، هیچ وقت نباید سیب زمینی، پیاز یا سیر را در یخچال یا فضای خارج از خانه در مکانی که نور میتابد نگه داشت بلکه بهترین محل نگهداری، داخل کابینت آشپزخانه است. این سبزیها را تا زمانی که جوانه نزدهاند میتوان ذخیره کرد و مورد استفاده قرار داد.