رومی ها از جو استفاده های زیادی می كردند و بعد از آن مهاجران اسكاتلندی این غله را به آمریكا بردند.روسیه بزرگ ترین تولید كننده جو در جهان است و تنها 5 درصد جـو كه در سراسر دنیا كشت می شود برای مصارف خوراكی است.
* جو با افسردگی ، بی خوابی و خستگی جسمی یا عصبی مقابله می كند. غنی از كلسیم، فسفرو منیزیوم است و مصرف منظم آن استخوان را قوی و محكم نگه می دارد و خطر بروز پوكی استخوان را نیز كاهش می دهد.
* فیبر بالای آن ناراحتی روده، قولنج گوارشی را برطرف می كند.
* آهن موجود در آن سیستم ایمنی بدن را تقویت می كند و انرژی افزایش می دهد.
* ” اون آنترامیدز” نوعی آنتی اكسیدان موجود در جو رسوب در رگ های خونی را كاهش می دهد و مانع از تصلب شرایین می شود.
* به علت وجود فیبر بالا، اثر كمی روی میزان قند خون دارد، در نتیجه خطر بروز دیابت نوع 2 را كاهش می دهد.
* سلنیم موجود در آن به عنوان آنتی اكسیدان با ویتامین E عمل می كند و بدن را از آسیب های رادیكال آزاد محافظت می كند. در پیشگیری از بروز برخی سرطان ها موثر است.