تيامين چیست؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71930
    s.farzi
    مشارکت کننده

    اين ويتامين در داخل مواد غذايي و غلات پخته شده وجود دارد .
    در سايه اين ويتامين B محلول در آب ،‌شما قادر به تبديل نشاسته و قند موجورد در صبحانه خود به انرژي هستيد .

    برخلاف آمريكا ، در بسياري از نقاط جهان هنوز غلات را با تيامين ، يا ويتامين B1 تقويت نمي كنند .

    هر چند برنج و غلات كامل – مواد خام غذايي در تمام دنيا – به طور طبيعي حاوي تيامين هستند ، ولي روند تميز كردن آنها جهت مصرف ، اين ويتامين را حذف مي كند. به گفته دكتر هورد زوبرليخ ، استاد بخش علوم تغذيه دانشگاه آلاباما در بيرمنگهام ، افرادي كه با برنج و غلات فاقد تيامين زندگي مي كنند ، به زودي دچار كمبود تيامين شده و مبتلا به بيماري بري بري مي شوند ، علائم اين بيماري شامل ضعف عضلاني ، بزرگي قلب و تورم دست و پا مي باشد كه حتي راه رفتن را مشكل مي سازد. وي مي گويد: « مواردي از اين بيماري را ديده ام كه بيماران دچار اشكال در راه رفتن بودند ، و تقريباً به طور معجزه آسايي چند ساعت پس از دريافت تيامين ، مي توانستند راه بروند .»

    توانايي تيامين در توليد انرژي قابل دسترس براي بدن در مورد مغز اهميت مضاعفي پيدا مي كند . دكتر گري گيبسون ، استاد عصب شناسي در مؤسسه پژوهشي پزشكي بوركه در دانشگاه كورنل در وايت پلينز نيويورك مي گويد: « اگر دريافت تيامين شما به شدت كاهش يابد ،‌ توانايي مغز شما براي استفاده از گلوكز كاهش خواهد يافت ؛ و چنانچه استفاده از گلوكز توسط مغز كاهش يابد، اعمال فكري شما مختل خواهد شد.» به گفته دكتر گيبسون ، كمبود شديد تيامين نه تنها سلول هاي مغزي مسئول حافظه را از بين مي بردبلكه ممكن است موجب افزايش پروتييني شود كه بيماري آلزايمر را ايجاد مي كند.

    كمبود تيامين همچنين مي تواند موجب تغييرات خلق ، احساس مبهم عدم آسايش ،‌ترس ،‌افكار بيمارگونه و ساير نشانه هاي افسردگي شود- علائمي كه پژوهشگران اغلب به آن ها علائم عاطفه اي – حافظه اي مي گويند.

    مقدار نياز روزانه : 5/1 ميلي گرم

    منابع خوب غذايي : سبوس برنج ، گوشت گاو ، نخود سبز تازه ،‌باقلا، جوانه گندم ، پرتقال ، ماكاروني هاي غني شده ،‌نان ، غذاهاي تهيه شده از جو و ساير غلات

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.