توصیه های غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #85009
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]با استفاده از جیره‌ غذایی سرشار از میوه، سبزی، صیفی و مغز آجیل، مصرف فرآورده‌های کم‌چربی شیر به ‌مقدار متوسط و کاهش مصرف پروتئین حیوانی، شیرینی و غلات تصفیه ‌شده می‌توان احتمال ایجاد سنگ‌های کلیه را کاهش داد.

    در بررسی‌ها توصیه‌ می شود، افراد دچار سنگ‌های کلیه برای کاهش خطر ایجاد سنگ‌ از جیره‌ غذایی کم‌ اکسالات استفاده کنند، اما بسیاری ‌از خوراکی‌های سرشار از اگزالات سلامتی‌ بخش هستند و جیره‌ غذایی کم ‌اکسالات بسیار محدود ‌کننده‌ است.

    اکسالات به ‌طور معمول به‌ مقدار زیاد در بسیاری ‌از خوراکی‌ها با ارزش‌های تغذیه‌ای مانند چغندر، لوبیای آبی، بلغور، کلم پیچ، بادام، سیب‌زمینی شیرین، سبوس برنج و اسفناج وجود دارد.

    در پژوهش‌های انجام شده، خوردن و نوشیدن کلسیم و خوراکی‌های سرشار از اکسالات با ‌هم در ‌یک وعده‌ ‌غذایی، نسبت ‌به محدود کردن مصرف مواد غذایی حاوی اکسالات، احتمال ایجاد سنگ را تا 35 درصد کاهش ‌می‌دهد. اما در ‌افراد تبعیت ‌کننده از جیره‌ غذایی کم اکسالات، احتمال ایجاد سنگ تا 14درصد کاهش‌ یافته بود.

    بنیاد ملی کلیه برای کاهش احتمال ایجاد “سنگ کلیه” چهار توصیه‌ را پیشنهاد کرده است؛ نوشیدن مایعات که بهتر است روزی 2 تا 3 لیتر باشد. آب بهترین نوشیدنی است. گزینه‌ دیگر آب لیموشیرین یا لیموترش بدون قند مخلوط با آب است.

    برای کاهش خطر سنگ‌های کلیه باید از میوه و سبزی استفاده شود که به ‌طور ‌کلی، خوردن غذای سرشار از میوه و سبزی، مصرف متعادل لبنیات کم‌ چرب و پروتئین حیوانی و نمک کم از ایجاد سنگ‌ کلیه پیشگیری می‌کند. اما متاسفانه بسیاری افراد، بیشتر از مقدار توصیه شده پروتئین حیوانی و نمک مصرف می‌کنند.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.