افرادی که به بیماری زخم معده و زخم دستگاه گوارش مبتلا هستند لازم است نکات ساده اما در عین حال مهمی را در طول ماه مبارک رمضان رعایت کنند.
روزه گرفتن در مبتلایان به زخم معده و زخم دستگاه گوارش مشکلات ناخواستهای را با توجه به افزایش سطح اسید معده بوجود میآورد که میتواند وضعیت جسمانی این افراد را وخیمتر سازد.
بیماری زخم معده به التهاب جداره داخلی معده گفته میشود و زخم دستگاه گوارش ناشی از بروز شکاف سطحی در دستگاه گوارش است که استفاده بیش از حد از داروهای مسکن، استعمال سیگار میتواند این دو مشکل را وخیمتر کند.
بیماران مبتلا به این دو اختلال گوارشی با رعایت نکات سادهای میتوانند احتمال تشدید علائم این اختلالات در حین روزهداری را تا حد زیادی کاهش دهند. این توصیهها عبارتند از:
– حتما هنگام سحر از خواب برخیزید و به هیچ وجه وعده سحری را حذف نکنید.
– پس از خوردن سحری از خوابیدن بپرهیزید زیرا به رفلاکس اسیدی منجر میشود.
– از پرخوری در هنگام افطار و استعمال سیگار پس از آن خودداری کنید.
– در فاصله افطار تا سحر مواد خوراکی را در چندین وعده و با حجم کم مصرف کنید.
– از مصرف غذاهای داغ، تند و اسیدی پرهیز کنید.
– از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار و نوشیدنیهای قندی خودداری کنید و انواع مواد خوراکی حاوی کربوهیدراتها، پروتئین، چربی، ویتامین و فیبر را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
به گزارش ایسنا به نقل از The Star online، همچنین به روزهداران مبتلا به زخم معده توصیه میشود که مانند باقی روزهداران مصرف مقدار کافی آب را در فاصله افطار تا سحر فراموش نکنند.