-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ آذر، ۱۳۹۲ در ۱۰:۳۴ #80905zahra jamshidiمشارکت کننده
توصيههاي ضروري جهت مصرف
براي سرخ کردن از روغنهاي سرخ کردني استفاده نماييد. هنگام مصرف از شعله ملايم استفاده شود و مراقب باشيد روغن به نقطه دود نرسد. وقتي روغن در اثر حرارت زياد دود ميکند ترکيب شيميايي آن تغيير کرده و مواد مضر و سرطانزا توليد ميشود. روغنها در برابر حرارت، تحمل متفاوتي دارند و در اثر مواجهه با حرارت بيش از حد تحملشان، توليد مواد سرطانزا ميکنند که براي سلامتي مضر ميباشد. اگر هنگام سرخ کردن دماي روغن از 180 درجه سانتيگراد بالاتر رود، غلظت اسيدهاي چرب ترانس افزايش مييابد. امروزه دماسنجهاي مخصوص آشپزي وجود دارد که با کمک آن ميتوان از دماي هنگام پخت يا سرخ کردن مطلع شد. جهت سرخ کردن مواد غذايي از ظروف مسي استفاده نکنيد. زيرا باعث آلوده شدن روغن به مس ميشود. ماهيتابه يا سرخ کن را از روغن پر نکنيد. از مصرف روغنهاي کف کرده، دوفاز، تيره و تغيير رنگ داده يا روغنهايي که رسوب دادهاند خودداري کنيد. بعضي از روغنها در اثر نگهداري در يخچال ممکن است حالت ابري پيدا کنند که دليل بر خرابي روغن و تغير کيفيت آن نيست و استفاده از آن منعي ندارد. هنگام استفاده از روغن، قاشق کثيف يا آغشته به مواد غذايي ديگر را داخل ظرف روغن فرو نبريد. براي برداشتن مقداري از روغن حتما از قاشق تميز استفاده کنيد. موقع سرخ کردن مواد غذايي، در ظرف را نگذاريد تا از برگشت دود روغن و بخارات بدرون روغن و مواد غذايي جلوگيري شود. بوي نامطبوع و مزه تند، كف آلوده شدن روغن، تيره شدن، افزايش غلظت روغن و عدم توليد حباب در اطراف غذا هنگام اضافه كردن غذا به ماهيتابه از نشانههاي روغن سوخته و غيرقابل استفاده مجدد ميباشد. از اضافه كردن نمك به مواد غذايي قبل از سرخ كردن بپرهيزيد چرا كه نمك نقطه دود را كاهش ميدهد و سبب ميشود رطوبت به غذا جذب شود كهاين امر موجب ميگردد هنگامي كه غذا بدرون روغن منتقل ميشود، روغن به اطراف پاشيده گردد. در صورت لزوم در انتهاي سرخ كردن به غذا نمك اضافه كنيد. قبل از اضافه كردن مواد غذايي به درون روغن ابتدا روغن را تا درجه حرارت معيني گرم کنيد. با اينكار در سطح مواد غذايي يک لايه محافظ عايق تشکيل ميشود که سبب ميشود روغن نتواند به درون ماده غذايي نفوذ كرده و ماده غذايي فقط با حرارت غير مستقيم سرخ شود. حرارت زياد هم از پخته شدن مغز مواد غذايي جلوگيري كرده و سطح مواد غذايي نيز ميسوزد. از انباشتن زياد مواد غذايي در روغن اجتناب کنيد چرا كه باعث افت كردن حرارت روغن شده و روغن نيز به داخل غذا نفوذ کرده و غذا چرب ميشود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.