درخت تمر هندی که بومی آفریقاست میوه ای ترش دارد که در سراسر دنیا در پخت غذا از آن استفاده می شود. تمر هندی رسیده نسبت به خام آن کمی ترش تر است.
قرن هاست که از این گیاه به عنوان داروی سنتی استفاده می شود. ساقه های تازه و برگ های این درخت برای رفع اختلالات خونی، پوستی و معده استفاده می شود.
تمرهندی غنی از اسید تارتاریک است که آنتی اکسیدانی قوی به حساب می آید.
منبع عالی موادی مانند پتاسیم، مس، کلسیم، آهن، سلنیم،روی و منیزیم است.
از پماد تهیه شده از پوست آن برای رفع ورم مفصل ناشی از پیچ خوردگی استفاده می شود.
پتاسیم آن به طور موثر فشار خون را تنظیم می کند، در حالی که آهن میزان گلبول های قرمز را بالا نگه می دارد.وتصفیه کننده خون است.
دمنوش تهیه شده از برگ های آن تب مالاریا را پایین می آورد.
آب گل آن برای درمان بواسیر مفید است.
میوه تمرهندی، نفخ، سوءهاضمه و تهوع را برطرف می کند.
غرغره کردن با آب تمرهندی گلودرد را برطرف می کند و مانع از گرمازدگی می شود.
پلی ساکارید آن، با تحریک و تقویت سیستم ایمنی مقاومت بدن را در برابر عفونت ها بالا می برد.
مصرف تمرهندی باعث دفع فلوراید اضافه از بدن می شود.