-
نویسندهنوشتهها
-
۵ آذر، ۱۳۹۲ در ۰۴:۲۵ #80523v.fatoorechiمشارکت کننده
بنابر گفته برخی متخصصین چنین به نظر می رسد که اشتیاق به کربوهیدرات ها با کاهش فعالیت هورمون سروتونین در بدن مرتبط است. بررسیهای انجام شده این گروه در طی سالیان سال نشان از آن دارد که به طور فراگیری بسیاری از افراد، هر روز در ساعات 3:30 – 5 بعد از ظهر ، تمایل به مصرف کربوهیدرات ها را در خود احساس می کنند. به نظر می آید که این سنت قدیمی خیلی از جوامع برای مصرف چای و کربوهیدرات در عصرهنگام ، روشی برای تامین این نیاز بدن برای به دست آوردن کربوهیدرات و مواد قندی بوده است و این یک پدیده طبیعی عصبی-شیمیایی در بدن است.
در نقطه مقابل گروه دیگر از پژوهشگران عقیده ندارند که ارتباط مذکور(ارتباط بین حالات روحی و مصرف کربوهیدرات) ارتباطی قوی و غیر قابل برطرف شدن باشد. بر اساس نظر گروه دوم ممکن است به خاطرخسارت مالی و یا ناکامیها در فعالیتهای روزمره، شما غمگین و ناراحت بوده باشید و به عبارتی ناراحتی شما منشاء خارجی داشته باشد و صرفا به علت کاهش هورمون سروتونین نبوده باشد .علاوه بر این ممکن است که یک واقعه خارجی موجب کاهش سطح سروتونین خون گردد وبه دنبال آن اشتیاق به کربوهیدرات ها و مواد قندی در شما بروز کند.
اشتیاق به مواد قندی در اثر عادت
جالب است که بدانید شواهد بالینی همچنین حاکی از آنست که شاید اشتیاق به کربوهیدرات نوعی عادت غذایی باشد که پیش تر در شما نهادینه شده است. بر ای مثال ممکن است زنی با این عقیده پرورش یافته باشد که: عصبانیت، احساس معقولی نیست و می بایست آن را به وسیله خوردن شیرنی جات تسکین داد چرا که وقتی کودک بوده است از چنین روشی استفاده می کرده و یا شاید والدین او سعی می کردند با دادن خوراکی شیرین ، وی را از ناراحتی در بیاورند.
هم چنان که خیلی از افرادی که به نوعی وابستگی به مصرف مواد قندی دارند تکرر استفاده از این مواد را به دلیل رهایی از ضعف عمومی خود بیان می نمایند. ولی ذکر این نکته مهم است که استفاده از مواد قندی اگرچه در کاهش ضعف شما برای مدت کمتر از نیم ساعت می تواند مفید واقع شود ولی پس از آن بدلیل ترشح طبیعی انسولین کاهش مجدد قند خون و ضعف بیشتر را به همراه خواهد داشت که در نهایت مصرف مکرر و بیش از حد مواد قندی و نیز انرژی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.