پژوهشگران به تازگی دریافتند با گنجاندن میوههایی مانند شاهتوت در رژیم غذایی خود می توانند عملکرد مغز را بهبود بخشیده و آن را تقویت کنند.
این محققان معتقدند فلاوونوئیدها از جمله آنتوسیانین و فلاوانول های موجود در این میوه و خانواده آن از طریق راه ویژه ای در هیپوکامپ مغز می توانند پروتئین های خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند. هیپوکامپ بخشی از مغز است که یادگیری و حافظه را کنترل می کند.
تقویت حافظه درازمدت و کوتاهمدت در سطح ملکولی در نورون ها کنترل می شود ولی خوردن این میوه خوشمزه می تواند ظرفیت حافظه را تا حد زیادی افزایش داده و منجر به تقویت آن شود.