به علت رشد جنين نيازهاي تغذيه اي مادر افزايش مي يابد تا نيازهاي مادر و جنين را تامين کند. اگر مادر تغذيه صحيح و مناسب نداشته باشد جنين تا جاي ممکن نيازهاي خود را از منابع مادر تامين مي کند . با مصرف شدن منابع مادر در صورتي که با تغذيه سالم تامين نشود مادر در معرض خطرات جدي قرار مي گيرد. خانم هاي باردار و شيرده می توانند بدون داشتن رژيم مخصوص و جداگانه مقدار بيشتري از غذاي خانواده را نسبت به قبل از دوران بارداري مصرف كنند. آنچه كه در تغذيه خانم باردار اهميت دارد رعايت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذايي مي باشد
خانم هاي باردار و شيرده هم بايد مانند ساير افراد خانواده هر روز از 4 گروه غذايي اصلي استفاده كنند.. صبحانه را بطور كامل ميل كنند. صبحانه مي تواند شامل نان و پنير، نان و كره و مربا، نان و كره و عسل يا نان و تخم مرغ به همراه يك ليوان شير باشد. خوراك عدسي و انواع آش ها كه در برخي مناطق كشور مرسوم است همراه با نان نيز غذاي مناسبي براي صبحانه است. استفاده از سبزي هايي مثل گوجه فرنگي، خيار و يا ميوه هايي مثل هندوانه، خربزه و انگور همراه با نان و پنير در وعده صبحانه بسيار مفيد است. استفاده از ساير ميوه ها و آب ميوه طبيعي مانند آب پرتقال نيز براي صبحانه توصيه مي شود.