هدف از توصیههای تغذیهای در این بیماران عبارت است از:
جبران کاهش وزن و جلوگیری از سوء تغذیه
تامین مایعات به اندازه کافی
مقابله با سندرم دامپینگ و یا هیپوکلریدی در مواردی که قسمتی از معده برداشته شده است.
توصیههای تغذیهای در رژیم غذایی این بیماران عبارتند از:
مصرف غذاهای سبک، متعادل و غنی از مواد مغذی بعد از برداشتن قسمتی از معده باید سندرم دامپینگ را در نظر داشت؛ بنابراین غذای کم حجم بهتر تحمل میشود.
مصرف کربوهیدراتها (مواد قندی و نشاستهای) در حجم زیاد و نوشابههای گازدار باید محدود شود.
اگر بیمار میتواند از راه دهان غذا بخورد، بیمار را تشویق کنید غذا را به آهستگی میل کرده و کاملا بجود.
داشتن یک رژیم غذایی پرپروتئین و پرکالری (گوشت، حبوبات، تخممرغ و انواع لبنیات، نان و غلات، روغنهای مایع و چربیها)
مصرف ۳-۲ لیتر مایعات در طول روز؛ مگر زمانی که به دلایل دیگری مانند بیماریهای قلبی – عروقی محدودیت مصرف مایعات وجود داشته باشد.
منابع غذایی سلنیوم، آهن، اسیدفولیک و… در بهبود کمخونی و زخمها نقش مهمی دارند. منابع سلنیوم عبارتند از: ساردین، جگر، عدس و نخودفرنگی.
مصرف میوهها و سبزیها به میزان کافی