-
نویسندهنوشتهها
-
۳۱ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۹:۳۷ #84591p.damghanianمشارکت کننده
مطالعات نشان دادهاند که یک رژیم غنی از آنتیاکسیدان و امگا 3 میتواند علائم آلرژیهای فصلی را کاهش دهند.خوراکیهای ضد التهاب راهکار اصلی است
مغزها
مغزها انتخاب خوبی هستند. این میانوعدهها سرشار از منیزیم و ویتامین E هستند. منیزیم، بدن را در مقابل حملات عطسه که مخصوصاً در بیماری آسم شدت مییابند، حمایت میکند و ویتامین E با تحریک ایمنی بدن، آن را تقویت میکند تا در مقابل رادیکالهای آزاد که باعث التهاب در بدن میشوند هوشیارتر باشند. بیشتر مغزها نظیر گردو و بادام دارای این فواید هستند.
سیب
مصرف یک سیب در روز به کاهش علائم آلرژی کمک قابلتوجهی میکند. سیب سرشار از کوئرستین است. فلاوونوئیدی که خواص ضدالتهابی دارد. فلاوونوئیدها با تأثیرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خود از تخریب سلولی و آسیب به بدن جلوگیری میکنند. تأثیری که مصرف یک سیب تازه بر بدن میگذارد بسیار بهتر از تأثیر مصرف قرصهای حاوی فلاوونوئید است که داروخانهها به عنوان قرصهای آنتیاکسیدان در اختیار شما قرار میدهند.
ماهی
اسیدهای چرب امگا 3 که در غذاهای دریایی به بیشترین میزان وجود دارند با تأثیر ضدالتهابی خود باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. فراموش نکنید بیشتر آلرژیها هم، زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن دچار اختلال میشود. برای رسیدن به تأثیرات مثبت ماهی و غذاهای دریایی لازم است هفتهای 6 انس (معادل 180 گرم) ماهی استفاده کنید. مصرف ماهی همچنین اثرات مثبتی بر خشکی پوست و اگزما دارد که از آلرژی و آسم ناشی میشوند. درماتیت، برونشیت، آرتریت و کولیت از دیگر بیماریهای التهابی هستند که مصرف ماهی میتواند در تخفیف علائم آنها بسیار کمک کننده باشد.
مرکبات
به غذاهای سرشار از ویتامین C روی بیاورید. غذاهای غنی از ویتامین C و اسیدفولیک در کاهش التهاب همراه با واکنشهای آلرژیکی بسیار موثرند به گونهای که گاهی میتواند تأثیر آنها را با داروهای درمانی مقایسه کرد.
کلم پیچ و بروکلیکلم پیچ و کلم بروکلی از سبزیهای موثر در مقابله با آلرژی و حساسیت هستند. محتوای بالای کاروتنوئیدهای آنها باعث چنین تأثیراتی میشود. این آنتیاکسیدانها با التهاب مقابله میکنند و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت خواهند کرد. از طرفی بروکلی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است که تأثیر آن در کاهش التهاب را دوچندان میکند. یک لیوان بروکلی خردشده حاوی 80 میلیگرم ویتامین C است.
* انگور سیاه و توت سیاه
انگور سیاه و توت سیاه از میوههای سرشار از آنتیاکسیدان هستند. رسوراترول ترکیب ضدالتهابی غالب در میان این آنتیاکسیدانهاست. این آنتیاکسیدان از سلولهای بدن در مقابل آسیبهای اکسیداتیو رادیکالهای آزاد محافظت کرده و از این طریق سیستم ایمنی را تقویت میکند. از طرفی محتوای بالای فلاوونوئیدها در انگور سیاه و توت سیاه آنها را به میوههای موثر در کاهش چربی خون و کلسترول تبدیل میکند. اگر دقت کرده باشید ما در تمام این غذاها به وجود آنتیاکسیدانها و عوامل ضدالتهابی اشاره کردیم. همان طور که گفتیم آلرژی یک واکنش التهابی است. پس آنتیاکسیدانها و عوامل ضدالتهابی نقش اصلی در سرکوب علائم آن دارند. از دیگر غذاهای غنی از آنتیاکسیدان میتوان به سیبزمینی، حبوبات، سبزیجات برگ سبز نظیر جعفری، بادامزمینی، سیر و پیاز اشاره کرد
پریسا دامغانیان- کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.