-
نویسندهنوشتهها
-
۶ آبان، ۱۳۹۲ در ۰۹:۵۰ #79914
zahra jamshidi
مشارکت کنندهمتأسفانه سرطان سینه در زنان یکی از شایعترین و مهلکترین سرطانها محسوب میشود. طبق آمارهای اعلام شده از هر هشت زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا میشود. البته همواره پیشگیری بهتر از درمان بوده و اگر سرطان سینه نیز به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است.
عوامل خطر سرطان
علت قطعي ابتلا به سرطان پستان هنوز مشخص نيست. در واقع تعدادي از عوامل مطرح هستند كه احتمال ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهند. اين عوامل عبارتند از:
افزايش سن، سابقه فاميلي سرطان پستان، سن شروع عادت ماهانه قبل از 12 سالگي، ناباروری ، زايمان های بيشتر از 30 سال، يائسگي بيشتر از 55 سال، مصرف طولاني مدت قرصهاي جلوگيري از بارداري، درمان جايگزين هورموني براي رفع علائم يائسگي، چاقي و رژيم غذايي پر چربي و قرار گرفتن در معرض اشعه به مقدار زياد.چاقی و سرطان پستان
چاقي، خصوصاً در سنين بعد از يائسگي شانس ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي دهد و در افراد مبتلا به این بیماری باعث کمتر شدن بقاء آنان می گردد. زنانی که دارای اضافه وزن هستند، مقدار استروژن در بدن آنها بیشتر است و تحقیقات اخیر نشان داده که وجود مقدار زیاد این هورمون میتواند سبب بروز سرطان شود.
پس باید تمامی بانوان بویژه مبتلایان به سرطان پستان را تشویق کرد که وزن خود را در محدوده مناسب نگهدارند و از چاقي و اضافه وزن بپرهيزند.2- ورزش با سرطان پستان
داشتن فعاليت بدنی و ورزش منظم در کنار مزایای فراوان خود، در پيشگيري از سرطانهای مختلف از جمله سرطان پستان مؤثر است. براي رسيدن به اين هدف، انجام روزانه حداقل 60- 45 دقيقه فعاليت بدني نقش ارزنده ای دارد. تشویق به افزایش فعالیت ورزشی منظم در تمامی مبتلایان به سرطان پستان نیز برای حفظ وزن و توده عضلانی توصیه می شود.مصرف لبنیات پرچرب و سرطان پستان
چربیهای اشباع شده موجود در لبنیات پر چرب، خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. بنابراین تمامی بانوان باید مصرف لبنیات پرچرب را حداقل برسانند.
– مصرف روغن زیتون و سرطان پستان
متخصصین تغذیه معتقدند که روغن زیتون دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است و از سرطان سینه جلوگیری میکند. چنانچه روغن زیتون به رژیم غذایی روزانه اضافه شود، میتواند از سرطان سینه جلوگیری کند، چرا که روغن زیتون مانع از فعالیت ژن های محرک تومورهای سرطانی سینه می شود. اضافه کردن این روغن در سالاد و بسیاری از غذاهای آماده مفید است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.