-
نویسندهنوشتهها
-
۱۷ بهمن، ۱۳۹۲ در ۰۵:۰۸ #81705v.fatoorechiمشارکت کننده
تغذیه مادر با غذاهای محرک و فستفود و استفاده زیاد از ترکیبات لبنی در تشدید وضعیت کولیک و نفخ و بیقراریهای کودک نقش دارد.
کولیک یا نفخ کودکان شیرخوار، یک امر شایع و نسبتاً رایج است که در نوزاد زیر سه ماه دیده میشود.
کولیک از دو هفته بعد از تولد شروع میشود، تا سه ماهگی ادامه دارد و نوزاد را دچار گریه و بیقراری میکند.
نفخ کودک و بیقراریهای کودک حداقل سه روز در هفته و به میزان حداقل سه ساعت طول میکشد و غالباً غروب و هنگام شب اتفاق میافتد که با دمر کردن و رساندن گرمای بدن مادر به نوزاد میتوان از شدت بیقراریها نوزاد کاست.
در معاینه و گرفتن شرح حال از شیرخواران پزشکان عمدتاً مسئله غیرطبیعی نمی بینند و این اطمینان بخشی به مادر، که نوزادش مشکل خاصی ندارد در آرامش نوزاد تأثیر بسزایی دارد.
این دسته از نوزادان اختلال رشد ندارند؛ 90 درصد کولیک و نفخ کودکان شیرخوار بعداز 3 ماهگی برطرف میشود.
در زمان کولیک مادر احساس میکند که شکم نوزادش بزرگ شده است که در ادامه به صورت دفع گاز خودش را نشان میدهد.
نفخ نوزاد نکته خاصی ندارد و تداوم درست تغذیه با شیر مادر میتواند در تسکین دردهای احتمالی مؤثر باشد.
جایگزین کردن شیرخشک به جای شیر مادر را در مادرانی که خود را ر ایجاد کولیک مقصر میدانند اشتباه است. نقش تغذیه مادر بر وضعیت کولیک شیرخواران کاملاً به اثبات نرسیده است؛ اما اگر مادر از غذاهای محرک با افزودنیهای زیاد و غذاهای فستفود استفاده کند یا اینکه ترکیبات لبنی زیاد دریافت کند در تشدید وضعیت کولیک و بیقراریهای کودک مسلماً نقش خواهد داشت.
استفاده از دارونماها و ترکیباتی مثل عرق نعناع از نظر آماری توافقات بارزی نداشته ولی جدیداً استفاده از ترکیبات پروبیوتیک نشان داده که این ترکیبات در کاهش مشکلات حاصل از نفخ کودکان تأثیر بسزایی دارند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.