كلسیم و ویتامین D دو ماده معدنی و ویتامینی هستند كه در سلامت و استحكام دندانها بسیار موثرند. این دو ماده ارتباط نزدیكی با یكدیگر دارند؛ چرا كه وجود ویتامین D به جذب كلسیم كمك میكند و كلسیم ماده اصلی تشكیلدهنده دندانها و استخوانهاست. كمبود این ماده در بدن باعث پوكی استخوان و لق شدن دندانها میشود.
ویتامین A نیز مادهای است كه در تولید مینای دندان نقشی اساسی دارد. كمبود ویتامین A باعث رشد بیش از حد لثهها، خونریزی آنها و بروز بیماریهای دیگر لثه میشود.
ویتامین C هم یكی دیگر از ویتامینهای مؤثر در حفظ سلامت دهان است. این ویتامین در واقع موجب كاركرد درست مویرگهایی میشود كه اكسیژن را به بافتهای مختلف بدن میرسانند و به همین دلیل به حفظ سلامت بافتهای دهان هم كمك میكند. كمبود ویتامین C در نهایت منجر به خونریزی لثهها، لق شدن دندانها و زخم شدن میشود.
ویتامینهای گروه B نیز به داشتن دهانی سالم كمك میكنند. در اثر كمبود این ویتامین لبها ترك میخورند و زخم میشوند و در داخل و بیرون دهان ضایعات و زخمهای باز ایجاد میگردد. این زخمها علاوه بر ایجاد درد و ناراحتی برای بیمار، فرصت رشد و گسترش باكتریها و ویروسها را فراهم میكنند كه اگر به جریان خون نفوذ كنند، مشكلات جدی برای فرد به وجود میآورند.
فلوراید نیز در جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان بسیار مؤثر است. به علاوه، فلوراید در كنار كلسیم و فسفر، مینای دندان را تقویت میكند. مس، روی، ید، آهن و پتاسیم، دیگر مواد معدنی لازم برای حفظ سلامت دندانها هستند.