تغذیه در گرفتگی عضلات ساق پا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #67600
    mosavi
    مشارکت کننده

    تعریف گرفتگی عضلانی بسیار آسان است. این حالت چیزی بیش از یک انقباض کوتاه و غیرارادی عضله نیست. ناگهان یکی از عضلات، بدون اراده‌ی شما در حالت انقباض باقی می ماند و شل نمی‌شود.
    عوامل موثر در گرفتگی عضلات
    * کمبود مواد معدنی خاصی به نام الکترولیت‌ها، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و سدیم با گرفتگی عضلات ساق‌پا ارتباط زیادی دارد.
    * بعضی افراد مثل دوندگان ماراتن که چندین مایل را باید به سختی بدوند، بیشتر مستعد این نوع گرفتگی عضلانی هستند.
    * داروهای خاصی نظیر دیورتیک‌ها (قرص‌های مدر) که برای بیماری‌های قلبی و فشار خون بالا تجویز می‌شود، نیز به عنوان علت گرفتگی عضلات ساق پا مطرح می‌باشد.
    * بیماران دیالیزی که به دلیل از کار افتادن کلیه‌ها، خونشان به وسیله‌ی ماشینی تصفیه می‌شود، اغلب از گرفتگی عضلات ساق پا شکایت دارند.
    * حاملگی نیز ظاهراً عاملی برای این عارضه محسوب می‌شود.
    مواد مغذی زیر برای بهبود گرفتگی عضلانی ساق پا توصیه می‌شوند:
    کلسیم : 800 تا 1200 میلی‌گرم در روز
    منیزیم : 80 تا 1200 میلی‌گرم در روز( در 2تا 3 دوز)
    ویتامین E : 400(IU) در روز
    توصیه های غذایی برای رفع گرفتگی عضلات ساق پا
    این عوامل باعث می‌شوند که منیزیم و ویتامین E در محلی که به وجودشان نیاز است، یعنی در بدنتان باقی بمانند.
    1- مصرف چربی را کاهش دهید. چربی رژیم غذایی موجب کاهش جذب منیزیم و افزایش احتمالی دفع آن می‌گردد.
    2- مصرف قند را کاهش دهید. خوردن مواد غذایی قندی بدن را وادار می‌کند که منیزیم را فقط جهت متابولیزه کردن مواد شیرین به کار ببرند.
    3- مصرف نوشابه را کاهش دهید. مصرف انواع نوشابه‌های حاوی فسفات را کاهش دهید؛ چرا که ذخایر کلسیم و منیزیم بدن را تخلیه می‌کنند.
    منابع غنی از ویتامین E، منیزیم و کلسیم
    بهترین منابع غذایی ویتامین E شامل : آجیل ، مارگارین و روغن های گیاهی مثل : روغن جوانه گندم ، سویا، بادام، گردو ، فندق ، ذرت ، دانه کتان و زیتون است.
    منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از : دانه ها ، مغزها، آجیل ، سبزیجات برگی شکل مثل کلم و اسفناج، غلات سبوس دار، حبوبات مثل لوبیا و سویا ، انجیر و تخمه ی‌ کدو.
    از بهترین منابع کلسیم؛ لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر، کشک و قره قوروت و نیز غذاهای دریایی به ویژه ماهی تن ، کیلکا و ساردین است.
    * نکته :
    کلسیم برای گرفتگی عضلات ساق پا چندان مفید نیست، ولی به جذب منیزیم کمک می‌کند. اگر آنها را با هم مصرف کنیم، جذب بیشتری صورت خواهد گرفت.
    منبع: تبيان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.