محدودیت غذاهای حاوی پورین در مرحله حاد نقرس، برای پرهیز از اضافه شدن پورین خارجی به مقدار بالای اسید اوریک موجود میباشد. محدودیت پورین (مثلاً در موارد شدید نقرس)، باید تا مقدار 150- 100 میلی گرم در روز باشد.
در این بیماران افزایش دریافت مایعات (حدود سه لیتر در روز) برای کمک به افزایش دفع اسیداوریک از کلیهها و به حداقل رساندن احتمال تشکیل سنگهای کلیوی لازم است. از آنجایی که دفع اورات با مصرف چربیها کاهش و با مصرف کربوهیدراتها تمایل به افزایش دارد، رژیم غذایی باید بهطور نسبی کربوهیدرات زیاد (55- 50 درصد کالری)، چربی کل متعادل (30% کالری)، کلسترول متعادل (کمتر از 230 میلیگرم در روز) و پروتئین متوسط داشته باشد.
در فواصل بین حملهها،ی نقرسی رژیم غذایی برای بیماران دریافت کننده داروهای کنترل کننده نقرس، عبارت از یک رژیم طبیعی و کافی و همچنین رسیدن به وزن قابل قبول و حفظ آن برای جلوگیری از ایجاد کتوز میباشد.
پیشنهاد شده که سویا منبع پروتیین ترجیحی در بیماران نقرسی باشد. نشان داده شده که خوردن سویا باعث تغییر غلظت پروتئین پلاسما و افزایش ترشح کلیوی اسیداوریک میشود.
مصرف الکل (اتانول) تولید اسیداوریک را افزایش میدهد، اما همیشه باعث حمله نقرسی نمیشود. با این وجود، باید بیمار از مصرف الکل خودداری کند.
پریسا دامغانیان-کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی