تغذیه در بیماری ویتیلیگو

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82747
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]در ویتیلیگو ملانوسیت‌ها (سلول‌هایی که رنگدانه تولید می‌کنند) در پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه تخریب شده‌اند. در نتیجه لکه‌های سفید پوست در نواحی مختلف بدن ظاهر می‌شوند. شایع‌ترین مناطق درگیری پوستی عبارتند از: صورت، لب‌ها، دست‌ها، بازوها، پاها و نواحی تناسلی.

    رژیم قطعی خاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد، ولی بسیاری از منابع نشان می‌دهند رژیم‌هایی که سبب کنترل سیستم ایمنی بدن می‌شوند در این بیماری موثر هستند، زیرا این بیماری از بیماری‌های اتوایمیون می‌باشد.

    توصیه‌های تغذیه‌ای
    * غذاهای فرآوری شده برای این بیماری مُضر است. اگر این غذاها به تناوب مصرف شوند نه تنها پاسخ به درمان با تأخیر مواجه می‌گردد، بلکه ضایعات پوستی بیشتر پراکنده می‌شوند.
    * سعی کنید از نان‌های سبوس‌دار استفاده نمایید.
    * سعی کنید حداقل هفته‌ای نیم ساعت در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرید، زیرا نورخورشید از محرک‌های تولید ملانین می‌باشد.
    * برخی تحقیقات کمبود فولیک اسید، ویتامین B12، ویتامین C، پانتوتنیک اسید (B5)، مس و روی را در مبتلایان به این بیماری نشان داده‌اند.
    * برخی افراد با مصرف زردچوبه علایم شدیدتری را بروز می‌دهند.
    * مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند سبب کنترل استرس اکسیداتیو و کنترل بیماری شود.
    * مصرف ویتامین D و E می‌تواند در این بیماری موثر باشد.
    * بهبود شیوه زندگی و کاهش استرس در زندگی می‌تواند در کنترل این بیماری بسیار موثر باشد.
    * ویتامین A نیز در حفظ بافت اپی‌تلیال و سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.
    * در مجموع برای حفظ سیستم ایمنی، منابع غنی آنتی‌اکسیدانی، بتاکاروتن و فیتوکمیکال‌ها بسیار موثر هستند.
    * مرکبات در بعضی از بیماران ایجاد مشکل می‌کنند و بر بعضی دیگر اثری ندارند.
    * اگر آلرژی به برخی از مواد داشته‌اید مصرف آن را حذف کنید تا از بدتر شدن لکه‌ها جلوگیری شود.
    * مصرف حبوبات و در کل سبزیجات خود را افزایش دهید.
    * الکل و سیگار از فاکتورهای مخرب در این بیماری می‌باشند.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.