تغذيه و آسم

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #67915
    s.samadi
    مشارکت کننده

    تغذيه مطلوب در زندگي موجب بهبود عملکرد ریه می شود این در حالي است كه سوء تغذيه به همراه آسيب ايمني در بيماراني كه از سطح تغذيه نا مناسبي برخوردارند بیماران را در معرض خطر عفونت تنفسي قرار ميدهد .

    از سوی ديگر بيماريهاي ريوي نيز بر وضعيت تغذيه افراد تاثير مي گذارند و بعنوان مثال موجب افزايش مصرف انرژي كاهش دريافت مواد غذايي ، بي اشتهايي ناشي از بيماري مزمن استفراغ و… مي شوند .

    بررسي ها نشان داده اند كه تغيير الگوي رژيم غذايي افراد با افزايش ميزان بروز بيماري آسم در ارتباط است . بنابراين جهت كاهش علايم آسم توجه به نكات زير ضرروي است :

    1- از اتساع زياد معده دراثر خوردن مقادير زياد موادغذايي پيشگيري كنيد. بدين منظور وعده هاي غذايي كوچك و غني از مواد مغذي (حاوي پروتئين هاي با ارزش بيولوژيكي بالا ، ويتامينها و مواد معدني) را فراهم كنيد.

    2- درموارد آسم آلرژيك غذاهاي آلرژي زا ( حساسیت زا ) را از برنامه غذایی حذف كنيد . تنها چهار درصد بالغين مبتلا به آسم ،حساسیت غذايي دارند . غذاهايي كه بطور معمول بايد حذف شوند عبارتند از : شير، تخم مرغ ، غذاهاي دريايي، ماهي ، بادام زميني و افزودنيها

    3- چربي هاي اشباع وغيراشباع ممكن است تاثيرات متفاوتي روي التهاب راههاي هوايي داشته باشند چربي هاي اشباع (روغن جامد، كره ، چربي حيواني و …) ممكن است باعث تشديد آسم شوندو چربي هاي غير اشباع ارتباط معكوسي به بروز آسم دارند مواد غذايي حاوي اسيد هاي چرب امگا سه مانند ماهي (براي افرادي كه به ماهي حساسيت ندارند) و گردو ( در صورتي كه بيمار آن را تحمل كند) و روغن كلزا مفيداست .

    4- مصرف مواد غذايي زير را افزايش دهيد :

    كلم بروكلي ، گريپ فروت ، پرتقال ، فلفل دلمه ای ، كيوي ، آب گوجه فرنگي ، گل كلم ، سيب و پياز (اين مواد بعلت دارا بودن خاصيت آنتي اكسيداني مي توانند باعث بهبود پاسخ ايمني شوند )

    5- محدود كردن مصرف نمك ممكن است مفيد باشد . اين امر در مردان بيشتر از زنان صادق است .

    6- كافئين موجود در قهوه باعث شل شدن ماهيچه و بازشدن راههاي هوايي ريه مي شود .لذا دريافت دو تا سه فنجان قهوه در روز در بزرگسالان به نظر مفيد ميرسد .

    7- سلنيوم و منيزيم هم در بهبود بيماري مهم هستند.منابع عمده غذايي سلنيوم عبارتند از : غذاهاي دريايي، جگر و قلوه،گوشت و ماكيان . منابع خوب منيزيم عبارتند از : دانه ها ،مغزها ، حبوبات و غلات آسياب شده و نيز سبزيجات سبز تيره .

    لازم به ذكر است بر اساس مطالعات انجام شده اضافه وزن در كودكان موجب تشديد بيماري آسم مي شود و افزايش وزن بعد از هجده سالگي در زنان خطر ابتلا به آسم را افزايش مي دهد .

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.