-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ دی، ۱۳۹۰ در ۰۴:۴۵ #71950
farzaneh negahban
مشارکت کنندهوقتی که مقداری از محتویات معده به طور طبیعی حالت اسیدی شدید دارد از معده خارج شده و به سوی مری برگردد و داخل گلو و دهان شود سوزش ناخوشایندی را باعث می شود که آن را ترش کردن می نامند.
معده برای هضم غذا ، اسیدی بسیار قوی ترشح می کند. هنگامی که در اثر خوردن آشامیدنی های گازدار، پرخوری یا بدخوری فشار داخل معده بالا برود دریچه معده را باز کرده و محتویات اسیدی وارد مری ، گلو و دهان می شود . اگر این امر تکرار شود اسید معده مری را می سوزاند.
ترشکردن و سوزش گلو از علائم مشهود ریفلاکس اسید معده است و میتواند زنگ خطری برای سایر بیماریها باشد. ترش کردن معده یا سوزش سردل به تنهایی عامل خطرناک و نگرانکنندهای نیست. افزایش اسید معده و ورود آن به مری موجب تحریک و در نهایت ایجاد زخم در دیواره مری میشود که در صورت تکرار، زمینه بروز سرطان را تقویت میکند.
از راههای درمان غیردارویی بیماری ریفلاکس میتوان به عواملی مانند تغییر در شیوه زندگی و عادات غذایی و عدممصرف غذاهای چرب اشاره کرد علاوه بر اینکه وزن بدن در حد مطلوبی نگهداشته شود و درصورت چاقبودن، وزن اضافی را باید کاهش داد و از سیگار و تنش های روانی نیز پرهیز شود.
استفاده از غذاهای چرب و سرخکردنی، نوشابهها، آجیل، شکلات و آبنبات، ادویهجات، مرکبات، فستفودها (سوسیس و کالباس)، آبغوره و آب نارنج از جمله مواردی است که موجب تحریک و افزایش اسید معده میشود. استفاده از برخی داروها در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و نیز مصرف سیگار و الکل از دیگر عوامل بروز سوزش سر معده هستند. مصرف چای در حالت گرسنگی و بعد از غذا میزان اسید معده را افزایش میدهد. کاهش وزن، خوردن غذاهای کمحجم واجتناب از غذاهای چرب، از جمله عوامل پیشگیرانه از ریفلاکس اسید معده است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.