این سبزی برگهای پهن و كركدار داشته و دارای انواع ترب سفید، سیاه و قرمز است. ترب طبیعت گرم دارد و كمی نفاخ است. به دلیل دارا بودن مواد گوگرددار خاصیت ضدعفونیكنندگی فراوانی دارد، همچنین اشتهاآور خوبی است.
ویتامین C فراوان آن در رفع بیماریهای دهان و پیوره موثر است و از پوسیدگی دندانها میكاهد. این ویتامین در برگ تربچه چندین برابر بیشتر است و اگر به همراه غذا خورده شود، به جذب آهن كمك میكند.
براساس تحقیقات انجامشده، تربچه سلولهای سرطانی بدن را از بین برده و در بهبود عوارض شیمیدرمانی موثر است.
همچنین به دلیل دارا بودن ید برای بیماران مبتلا به گواتر مفید است و با تنظیم سوخت و ساز بدن، گردش خون را بهبود میبخشد و برای دفع سنگ كلیه و كیسه صفرا مفید است.