تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78396
    v.fazel
    مشارکت کننده

    توصیه تمام متخصصان علم تغذیه و پزشکان این است که تا می‌توانید مواد غذایی با کیفیت‌تر بخورید. در این میان انتخاب هم مسئله مهمی است،‌ برای مثال اگر برای صبحانه بخواهید انتخاب کنید کدام یک را انتخاب می‌کنید:یک تخم‌مرغ آب‌پز شده یا سفیده آن؟

    کالری: سفیده تخم‌مرغ کالری کمتری دارد.

    میزان چربی: مثل کالری، چربی سفیده تخم‌مرغ از تخم‌مرغ کامل‌ کمتر است.

    تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟ -آکا

    میزان پروتئین: از این لحاظ تخم‌مرغ کامل پروتئین بیشتری دارد اما میزان پروتئین سفیده تخم‌مرغ هم درحد قابل قبولی است.

    میزان کلسترول: شاید اصلی‌ترین هراس درباره تخم‌مرغ در مورد میزان کلسترول آن است. در واقع یک تخم‌مرغ کوچک به اندازه نصف میزان مجاز روزانه مصرف انسان کلسترول دارد.
    (اگر چربی خون شما بالاست بهتر است سفیده تخم‌مرغ بخورید)

    آهن: تمام ذخایر آهن تخم‌مرغ در زرده آن است نه سفیده آن

    فسفات: میزان عنصر فسفر به اشکال مختلف (که در سلامت استخوان‌های انسان نقش دارد) در تخم‌مرغ کامل بیشتر است.

    روی: میزان این عنصر که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد در سفیده تخم‌مرغ صفر است.

    فولات: میزان این ویتامین که در ساختار و شکل‌گیری سلول‌های خون مهم است هم در سفیده تخم‌مرغ نزدیک به صفر است.

    یک نکته: هم زرده و هم سفیده تخم‌مرغ منابع مناسبی از ویتامین‌ها هستند.

    تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟ -آکا

    ویتامین A: میزان ویتامینی که در دیدن و بینایی انسان اهمیت می‌یابد در تخم‌مرغ کامل بیشتر است.

    ویتامین D: این ویتامین در جذب کلسیم و در نتیجه حفظ سلامت استخوان‌ها نقش دارد.

    کولین: میزان ماده‌ای که نقش محافظتی در عملکرد قلب دارد در تخم‌مرغ کامل بسیار بالاست.
    براساس اعلام موسسه ملی تغذیه ایالات‌متحده، حداکثر میزان مصرف تخم‌مرغ هر فرد به اشکال مختلف طی روز باید زیر 400 گرم باشد.

    لوتئین و گزانتین: این ترکیبات که از خانواده کاروتنوئیدها هستند هم در سلامت بینایی انسان و هم در قالب آنتی‌اکسیدان‌های موثر در حفظ سلامت کلی بدن موثر هستند. البته میزان توصیه شده مصرف برای این مواد حدود 10 میلی‌گرم در روز است.

    نتیجه نهایی: برنده تخم‌مرغ کامل با نتیجه 9 به 3

    نکته: بسیاری از مواد مفید و مغذی تخم‌مرغ در زرده آن وجود دارد. البته آنهایی که سفیده تخم‌مرغ را جدا می‌کنند و فقط آن را می‌خورند کالری، چربی و کلسترول کمتری وارد بدن خود می‌کنند و از این جهت سود می‌برند اما باتوجه به اهمیت تمام مواد مغذی موجود در زرده تخم‌مرغ به نظر می‌رسد بهترین کار این است که تخم‌مرغ کامل مصرف کنید اما در مصرف آن رعایت اعتدال را داشته باشید. مثلا حداکثر روزی یک عدد تخم‌مرغ مصرف کنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.