-
نویسندهنوشتهها
-
۲ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۶:۴۶ #77267zahra jamshidiمشارکت کننده
زماني كه براي خريد تخممرغ به سوپرماركت ميرويد، برخي از تخممرغها تاريخدار و در بستهبنديهاي كوچك و بزرگ هستند و برخي ديگر با آنكه رويشان تاريخ توليد و انقضا درج شده اما بهصورت باز به فروش ميرسند…
هرچند سازمان دامپزشكي كشور تصويب كرده تخممرغها بهصورت شناسنامهدار به بازار عرضه شوند اما اجراي اين ضابطه اجباري نيست به همين دليل برخي از تخممرغهاي تاريخدار، بستهبندي نميشوند. از طرفي ديگر، همه مرغداريها شرايط لازم را براي بستهبندي ندارند به همين دليل فعلا اين طرح اجباري نشده و اين ماده غذايي به روش سنتي به بازار عرضه ميشود.
در كنار اين مسايل، موضوع ديگري كه اهميت دارد اين است كه اجباري كردن طرح شناسنامهداركردن تخممرغها، درصدي بر قيمت اين ماده خوراكي خواهد افزود كه در اين شرايط، چنين طرحي به صلاح و بهصرفه نيست.
تخممرغ، محصولي پروتئيني و فسادپذير است كه ورود آلودگيهاي سطح پوسته، شانه، محيط اطراف و… از طريق شكستگي يا ترك خوردگيها باعث فساد ميكروبي يا شيميايي در آن ميشود.
علاوه براين به صورت طبيعي در سطح پوسته و نيز داخل سفيده آن لايههاي محافظ و ايمني وجود دارد كه در اثر دستكاري با تماس محيطي از بين ميرود و باعث ميشود آلودگي از منافذ پوسته به داخل تخممرغ نفوذ كند.
بنابراين توصيه ميشود هنگام خريد، نوع شناسنامهدار (بستهبندي شده و تاريخدار) آن را بخريد زيرا علاوه بر اينكه در فرايند بستهبندي، تخممرغهاي پوسته كثيف، تركخورده و شكسته حذف ميشوند، لايههاي محافظ هم از دسترسي محيطي دور ميماند.
از سوي ديگر، فقط در شكل بستهبندي تخممرغ ميتوان تاريخ توليد را كنترل كرد و بهترين زمان مصرف و شرايط نگهداري درست را متوجه شد. در ضمن، بستهبندي تخممرغ امكان رديابي محصول معيوب، غيربهداشتي يا ناسالم را براي مشتري و دستگاههاي نظارتي فراهم ميكند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.