-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اسفند، ۱۳۹۲ در ۰۴:۱۱ #82220s.farziمشارکت کننده
برخی فکر میکنند که فقط نمک عامل افزایش فشار خون است در حالیکه همه غذاهای حاوی سدیم مانند تخم مرغ،خامه، شیر، جوش شیرین، فست فودها و کنسروها فشارخون را بالا میبرند.
از طرفی پتاسیم به عنوان یکی از نیازهای اصلی بدن در پایین آوردن فشارخون و پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار موثر است.
برخی غذاها با وجود اینکه شور هم نیستند اما حاوی سدیم بالایی هستند به عنوان مثال یک تخممرغ حاوی 80 میلیگرم سدیم و هر واحد شیر و خامه 50 کیلوگرم سدیم دارند.
تمام غذاهای فرآوری شده و بستهبندی مانند سوسیس و کالباس، فستفودها، کنسروها، چیپس و پفک سرشار از سدیم هستند به طوری که در 100 گرم آنها 1500 میلیگرم سدیم وجود دارد و نتیجه آن میشود که با مصرف بیرویه این غذاها در طی روز صبح روز بعد فرد احساس ورم در دست، پا یا صورت میکند.
بهترین راه تأمین پتاسیم مصرف میوه و سبزیها است. متأسفانه خانوادهها به دلیل کمبود وقت و تغییر ذائقه تمایل چندانی به مصرف میوه و سبزیها ندارند تا جایی که کودکان ما اکنون آبمیوههای صنعتی و اسنکها را ترجیح میدهند در صورتی که همین امر میتواند از کودکی زمینه بیماریهای قلبی و فشار خون بالا را ایجاد کند.
هویج، اسفناج و جعفری سرشار از پتاسیم هستند که میتوان آنها را با تهیه سوپ در وعدههای غذایی استفاده کرد. همچنین یکسری نمک درمانی (Kcl)حاوی پتاسیم جایگزین سدیم شده که بیشتر جنبه درمانی دارد و در داروخانهها عرضه میشود.
همچنین موز، حبوبات و آجیل خام سرشار از پتاسیم هستند البته افرادی که مشکلات گوارشی دارند به راحتی نمیتوانند حبوبات مصرف کنند و پتاسیم موجود در این گونه غذاها از طریق دستگاه گوارش به راحتی دفع میشود.
حتی جوش شیرینی که در پخت کیک و شیرینیها استفاده میشود سرشار از سدیم است و باید تا حد امکان از مصرف آن خودداری کرد. همچنین به خانوادهها توصیه میشود تا به جای استفاده از رب گوجهفرنگی که سرشار از سدیم است از گوجه تازه رنده شده در غذاها استفاده کنند.
۲۰ اسفند، ۱۳۹۲ در ۱۳:۰۸ #101524zahra jamshidiمشارکت کنندهممنون ، مطلب مفیدی است. تاکنون فکر می شد شیر به دلیل محتوای کلسیمی اش منجر به کاهش فشار خون می شود!
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.