تخمه آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روي، پتاسيم، منيزيم، آهن و حاوي ميزان قابلتوجهي فولات (اسيدفوليک)، ويتامين B5 و ويتامينهاي ديگر گروه B است كه اين ويتامينها باعث ميشوند بدن به خوبي بتواند از كربوهيدرات ها استفاده کند و پرانرژي باشد. يک مشت تخمه آفتابگردان 55 درصد تيامين يا همان ويتامين B1 مورد نياز روزانه ما را تامين ميکند.
تخمههاي آفتابگردان سرشار از اسيدهاي چرب اشباعنشده چند باندي، بهخصوص اسيدلينولئيک هستند که نوعي اسيدچرب امگا 6 محسوب ميشود. علاوه بر اين، اين تخمه حاوي اسيدهاي چرب اشباعنشده تك باندي نيز است كه اين اسيدهاي چرب، زماني که در تعادل با اسيد چرب امگا 3 قرار بگيرند، براي سلامت قلب و عروق بسيار مفيدند.
در ضمن، يک مشت از اين تخمهها، 90 درصد نياز روزانه ما به ويتامين E را نيز تامين ميکند.