مطالعات جدید پزشکان دانشگاه کنتاکی نشان داد که کمبود ویتامین D در رژیم غذایی به مغز آسیب آسیب میرساند.
مصرف مقادیر کافی ویتامین D علاوه بر آن که برای حفظ سلامت استخوانها ضروری است در عین حال در حفظ سلامت سایر اعضا و بافتهای بدن از جمله مغز موثر است.
در این مطالعه که روی موشها انجام گرفته معلوم شد کاهش مقدار ویتامین D در رژیم غذایی موجب تولید بیشتر مولکولهای رادیکال آزاد میشود که به مغز موشها آسیب میرساند. همچنین در این آزمایش توان ذهنی و شناختی این حیوانات به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
با در نظر گرفتن این نکته که کمبود ویتامین D به خصوص در افراد مسن شایع است به بررسی این موضوع پرداختیم که کمبود ویتامین D در دوران میانسالی چه تاثیری روی مغز دارد. آزمایشها تایید کرد مصرف مقادیر کافی ویتامین D برای جلوگیری از آسیب مغزی ناشی از تولید زیاد رادیکالهای آزاد و پیامدهای آن ضروری است.
به گفته پزشکان، کمبود این ویتامین در رژیم غذایی مشکلی است که تقریباً مردم سراسر جهان با آن مواجه هستند و به ویژه کمبود این ویتامین در برنامه غذایی سالمندان مشاهده میشود.