رژیم غذایی مناسب در کاهش و کنترل فشارخون موثر است.
مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب افزایش فشار خون یا تشدید آن می شود و افرادی که دچار فشار خون هستند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.
سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و به طور کلی گوشت و فرآورده های آن و همچنین تنقلات شور، سرشار از نمک (سدیم) هستند.
پتاسیم به کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا کمک می کند و بسیاری از میوه ها و سبزیجات و برخی لبنیات و ماهی ها منابع خوبی از پتاسیم هستند.
کلسیم و منیزیم از فشار خون بالا جلوگیری می کند، لبنیات و کلم منابع غنی از کلسیم هستند، در حالیکه منیزیم در بسیاری از غلات کامل و سبزیجات دارای برگ های سبز تیره یافت می شود.
پیاز و سیر از مواد غذایی هستند که بر فشار خون بالا موثر نبوده اما خوش طعم هستند و جایگزین های خوبی برای چاشنی های نمکی هستند و اغلب اوقات نیز در دسترس هستند.