در افراد مبتلا به فشارخون بالا، مصرف مقادير كافي مواد غذايي حاوي پتاسيم از حملات مغزي جلوگيري ميكند. بسياري از پژوهشها نشان دادهاند كه پتاسيم هم در پيشگيري و هم در درمان پرفشاري خون موثر است. زماني كه بدن سديم را جذب ميكند، پتاسيم را دفع ميكند و بالعكس.
در حين فرآوري مواد غذايي در كارخانههاي صنايع غذايي، غذا چند مرحله را طي ميكند و در طي اين پروسهها به تدريج پتاسيم خود را از دست داده و نمك به آن افزوده ميشود. در نتيجه نسبت پتاسيم به سديم آن به شدت كاهش مييابد.
بعضي داروهاي افزايشدهنده ادرار كه در درمان فشارخون بالا به كار ميروند، باعث دفع پتاسيم ميشوند. افرادي كه از اين قبيل داروها استفاده ميكنند بايد در مصرف مواد غذايي حاوي پتاسيم در رژيم غذايي روزانه خود دقت كنند. براي افزايش دريافت پتاسيم توصيه ميشود ميوهها، سبزيها، حبوبات و غلات مصرف شوند.
در كمبود پتاسيم، ضعف (به خصوص در پاها)، گرفتگي ماهيچهها، ضربان قلب نامنظم، تشنگي و ادرار بيش از حد ديده ميشود.