دانشمندان استراليايي معتقدند اسيدهاي چرب امگا 3 موجود در روغن ماهي ميتواند با افزايش مقاومت بدن نوزاد در رحم مادر، مانع ابتلايش به اگزما در ماههاي اوليه زندگي شود. همچنين نتايج مطالعهها روي 9 هزار مادر و کودک نشان داده است، فرزندان مادراني که امگا 3 کمتري دريافت کردهاند، ضريب هوشي كمتري دارند. محققان در مورد آثار مصرف روغن ماهي در دوران بارداري عقيده دارند که دريافت مناسب امگا3 ميتواند از بروز بيماري فشارخون و ساير مشکلات ناشي از آن در ميانسالي بکاهد و به همين دليل به مادران باردار توصيه ميشود حداقل 2 بار در هفته ماهي بخورند. جالب است بدانيد که اين روغن در دوران بارداري نه تنها بر ضريب هوشي نوزادان اثر دارد، بلکه داراي فوايد ديگري نيز است. به تازگي مطالعهها نشان دادهاند، مادراني که در دوران بارداري از اين روغن استفاده ميكنند، به احتمال کمتر کودکاني با وزن کم به دنيا ميآورند. از آنجا که کمبود وزن در بدو تولد با ابتلا به بيماريهاي قلبي و ديابت رابطه مستقيمي دارد، جلوگيري از بروز اين بيماريها در حفظ سلامت کودک حتي در بزرگسالي نيز داراي اهميت زيادي است. البته با وجود تمام فوايدي که روغن ماهي دارد، نبايد آن را بيدليل مصرف کرد. گاهي مصرف زياد اين ماده کمبود ويتامين E را به دنبال دارد که افراد را با کمخوني مواجه ميكند. اين روغن نيز مانند روغنهاي ديگر کالري بالايي دارد و مصرف بيرويه آن ميتواند انرژي مازادي به بدن برساند و باعث چاقي شود.