-
نویسندهنوشتهها
-
۵ آبان، ۱۳۹۳ در ۱۱:۱۰ #86413p.damghanianمشارکت کننده
بعضي از مواد مغذي مي توانند متابوليسم سلولي را که زمينه ساز التهابات مزمن است، تعديل نمايند. اين مواد مانند داروها باعث کاهش سريع درد نمي شوند،
بلکه بعداز هفته ها يا ماه ها اثرات خود را نشان مي دهند. همچنين مشابه داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي بر روي مکانيسم هاي التهابي بدن عمل مي کنند. گوشت قرمز باعث افزايش دردهاي مزمن کمر شده و نيز اسيد اوريک حاصل از آن نيز در ايجاد درد مفاصل دخالت دارد.
گوشت قرمز براي کمردرد مضر است ، ولي ماهي ، روغن ماهي ،آجيل و دانه هاي خوراکي مثل بادام و گردو و بادام زميني ، سويا و ساير حبوبات ، سيب زميني و غذاهاي تهيه شده از جو براي کاهش درد کمر مفيد هستند.
بدن انسان از اسيد آراشيدونيک ( نوعي اسيد چرب اشباع ) موجود در چربي حيواني براي ساخت پروستاگلندين هاي نوع 2 استفاده مي کند که مواد شبه هورموني هستند و باعث افزايش التهابات مي شوند. سبزيجاتي مانند سيب زميني ، سويا و ساير حبوبات و ماهي هاي آب هاي سرد بايد به عنوان منبع مهم پروتئيني جانشين گوشت هاي حيواني شوند.
مغزها و دانه ها منابع عالي ديگري از پروتئين هستند. روغن اين مغزها و دانه هامانند روغن ماهي ، محتوي اسيدهاي چرب ضروري است و بدن انسان قابليت تبديل آن ها به موادي به نام پروستاگلندين هاي نوع 1 و 3 را دارد. اين مواد از منابع گياهي هم مشتق مي شوند.
بادام ، بادام زميني و گردو هم بسيار مفيد مي باشند؛زيرا محتوي منيزيم هستند ومنيزيم نه تنها در ساختمان استخوان ها و غضروف ها به کار مي رود ، بلکه در نگهداري کشش عضلات هم مؤثر هستند. کمردرد اغلب نتيجه کشش ضعيف عضلات شکمي است.
برنامه غذايي روزانه ما بايد از نظر ميوه ها ، سبزيجات خام و غلات سبوس دار کامل باشد تامواد مغذي لازم را براي نگهداري استخوان ها ، سيستم عصبي و عضلاني که تقويت کننده قسمت پشتي بدن است، تأمين نمايد.غذاهاي تهيه شده از جو يا پوره آن ، بهتر است در هرصبحانه خورده شوند. اين غذاها منبع عالي از سيلسيم هستند که براي تقويت و ساخت استخوان ها لازم است و نيز حاوي ويتامين هاي گروه B مي باشند که براي سلامتي سيستم اعصاب و عضلات مفيدند.
پریسا دامغانیان -کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.