تأثیر رژیم های سخت غذایی بر سلامتی دختران

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79284
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    محققان می‌گویند دخترها و زنان جوانی که برای لاغر شدن خودشان را به آب و آتش می‌زنند و با نخوردن و رژیم‌های سخت غذایی می‌خواهند لاغرتر از وزن طبیعی‌شان باشند باعث به وجود آمدن بی‌نظمی‌هایی در عادت ماهانه‌شان می‌شوند و قدرت باروری خود را به خطر می‌اندازند.

    ذخیره‌ی چربی باید به اندازه‌ی کافی باشد
    در دختران نوجوان پدیده‌ی عادت ماهانه زمانی آغاز می‌شود که «ذخیره‌ی چربی» آن‌ها به اندازه‌ی کافی باشد. برای همین است در بین دختران نوجوان ورزشکار که زیاد ورزش می‌کنند و نسبت به هم سن و سال‌های خود عضلات بیشتر و چربی‌های کمتری دارند دیرتر عادت ماهیانه شروع می‌شود. برای این که دوره‌ی ماهانه به طور نرمال و منظم هر ماه ادامه داشته باشد لازم است که ذخیره‌ی چربی بدن در سطح مناسبی قرار بگیرد. محققان معتقدند اگر دختران جوان رژیم‌های خیلی سخت غذایی را به خود تحمیل کنند و در پی آن وزن زیادی کم کنند، عادت ماهانه‌شان نامنظم و در مواردی حتی قطع هم می‌شود. در واقع سه روز رژیم سخت غذایی کافی است که دوره‌ی ماهانه نامنظم و حتی قطع شود.

    حواس‌تان به حذف لیپیدهای غذایی باشد
    توجه داشته باشید کاهش افراطی چربی‌های غذایی نیز می‌تواند به بروز اختلالات مربوط به تخمدان‌ها منجر شود. در این صورت حتی اگر کسی وزن متعادل هم داشته باشد با افراط در حذف چربی‌های غذایی، خود را در معرض اختلالات پریودی قرار می‌دهد.

    هیچ وقت چربی‌ها را به طور کامل از رژیم غذایی‌تان حذف نکنید. بدن ما برای عملکرد طبیعی به چربی‌ها نیاز دارد. در حوزه‌ی سلامت تنها مسئله‌ای که باعث ایجاد مشکل می‌شود افراط و تفریط است. رژیم‌های سخت غذایی و حذف چربی از غذا شاید شما را چندین کیلو لاغرتر کند اما پی‌آمدهای نگران کننده‌ای برایتان به همراه خواهد داشت. به جای لاغرتر شدن وزن طبیعی خود را حفظ کنید.

    مشکلات روحی روانی را جدی بگیرید
    گفتیم که رژیم‌های سخت و طولانی مدت باعث کمبود ویتامین و مشکلات فیزیکی جدی می‌شود اما در این میان نباید پیامدهای روحی را از یاد برد که در اکثر موارد نگران کننده و متأسفانه شایع است. برای رسیدن به وزن به اصطلاح ایده‌آل، دخترها و زنان جوان رژیم‌هایی را دنبال می‌کنند که هیچ هماهنگی با توان و شیوه‌ی زندگی آن‌ها ندارد. این افراد در اغلب موارد به جایی می‌رسند که از تغذیه گریزان می‌شوند. در این شرایط لذت غذا خوردن، حس گرسنگی و سیری جای خود را به ترس‌های جدی می‌دهد که در طولانی مدت قابل تحمل نیست.

    چند نکته
    * به جای این رژیم‌های سخت و اغلب بی فایده که به سلامت شما آسیب می‌زند، ورزش کنید.

    * به جای اینکه خود را از خوردن محروم کنید و عذاب بکشید به اندازه غذا بخورید و ورزش کنید.

    * از غذایی که می‌خورید لذت ببرید اما افراط نکنید.

    * داشتن تغذیه‌ی مناسب و متعادل، اعتماد به نفس و ورزش می‌تواند شما را در سلامت کامل و وزن ایده آل نگه دارد.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.