-
نویسندهنوشتهها
-
۴ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۹:۲۷ #78646zghasemiمشارکت کننده
برخلاف نام این اختلال، مشکل واقعی مبتلایان به آن بیاشتهایی نیست، بلکه آنها بشدت از افزایش وزن یا چاق شدن میترسند. تصویری که این افراد از شکل و اندازه بدن خود دارند بسیار غیرواقعی است. به عنوان مثال با وجود لاغری شدید، همواره ترس زیادی از افزایش وزن یا چاق شدن دارند.
ممکن است برای اندازهگیری وزن بدنشان از فنون مختلفی از جمله وزن کردن مکرر خود، اندازهگیری وسواسی اندامها و استفاده مستمر از آینه برای بازبینی قسمتهایی که چاق تصور میشود، استفاده کنند. از دست دادن تدریجی وزن در زنان مبتلا به این اختلال باعث توقف قاعدگی آنها میشود که در صورت رخ ندادن حداقل سه دوره قاعدگی، این اختلال تشخیص داده میشود. درباره مردان، کاهش میل جنسی و سطح تستوسترون جایگزین این ملاک در زنان است.
بسیاری از بیماران مبتلا به بیاشتهایی عصبی با این که ممکن است بشدت لاغر و ضعیف شوند، انکار میکنند در رابطه با وزن خود مشکل دارند. در واقع به وزن کم خود افتخار میکنند. برای مخفیکردن لاغری خود دست به هر کاری میزنند؛ لباس گشاد میپوشند یا گاهی با حمل کردن اجسام بزرگ قصد دارند خود را سنگینتر از آنچه هستند نشان دهند، یا اگر قرار باشد در محیطی مانند بیمارستان وزن شوند، امکان دارد مقدار زیادی آب بنوشند تا به صورت موقت وزن خود را بالا ببرند.
دو نوع بیاشتهایی عصبی وجود دارد: نوع محدودکننده و نوع پرخوری/ تخلیهکننده.
تفاوت اصلی بین این دو نوع مربوط به تفاوت در شگردهایی است که بیماران برای کاهش وزن خود از آنها استفاده میکنند. در نوع محدودکننده، برای کمکردن مقدار غذایی که خورده میشود، تلاش زیادی صورت میگیرد و مصرف کالریها به دقت کنترل میشود یا با اعمال فعالیتهای ورزشی شدید خود را لاغر نگه میدارند. مبتلایان به این نوع بیاشتهایی عصبی اغلب سعی میکنند از خوردن در حضور دیگران خودداری کنند. وقتی آنها پشت میز غذاخوری هستند، بیش از حد آهسته میخورند، غذای خود را به قطعههای بسیار کوچک تقسیم میکنند و مخفیانه غذا را دور میریزند.
در نوع پرخوری/ تخلیهکننده، بیمار ابتدا پرخوری میکند (یعنی بدون کنترل از غذایی بیش از آنچه افراد در زمان یکسان و تحت شرایط یکسان میخورند، استفاده میکند. برای مثال امکان دارد فرد چند عدد بستنی، یک پاکت شیرینی خشک و کیک شکلاتی کاملی را در یک وعده پرخوری، بخورد). سپس برای از بین بردن کالریهای مصرف شده به رفتارهای نامناسبی دست میزند (برای مثال خود را وادار به استفراغ میکند یا از داروهای ملین یا مدر استفاده میکند). البته بسیاری از افراد طی دوره بیماری خود هر دو روش شرح داده شده را تجربه میکنند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.