-
نویسندهنوشتهها
-
۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۱:۱۶ #70525ناشناسمیهمان
با تشکر از اینکه این فرصت را در اختیار من قرار دادید. این موضوع را تقدیم می کنم به جناب Matin که در این راستا کوشش و تلاش بسیاری نموده و پا پس نکشیده اند و رو در روی سیل مخالفان ایستاده و بر عقیده خود استواری نموده اند. و با تشکر از نوه ی عزیزم:
۲۴ واقعیت تلخ در مورد چای
۱) بوته چای جزو معدود گیاهانی است که به دلیل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبیعت هیچ آفت جدی به جز انسان ندارد! مزارع این گیاه نیاز به سمپاشی ندارند و هیچ چرنده، پرنده، حشره و … به آن نزدیک نمی شود. اگر در بین علوفه چهارپایان (هر نوع که باشند) حتی کمی برگ چای باشد، حیوان به محض جویدن آنها را از دهانش بیرون می ریزد!
۲) در بسیاری از مناطق کشاورزی، برای آن که احشام و سایر حیوانات به مزارع و کشتزارهای مختلف نزدیک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آنها را بوته چای می کارند. حیوانات با مشاهده بوته چای به مزرعه نزدیک نمی شوند!
۳) اولین وارد کننده تخم این گیاه به ایران در اوایل دوره قاجار انگلیسی ها بودند که با همکاری عناصر خودفروخته ای در دربار قاجار، کشت این گیاه و نوشیدن دم کرده آن را در ایران رواج دادند. عکس العمل علماء و حکمای سلیم النفس آن دوران در برابر این حرکت پلید استعماری شدید بود. در یکی از نامه هایی که به دربار قاجار نوشته شده است آمده: «چرا می خواهید گیاهی را در ایران رواج دهید که حتی الاغ ها از نزدیک شدن به مزارع آن خودداری می کنند! چای مولد سودا در بدن و سودا مقدمه سرطان است!». واقعیت آن است که حکمای ایران زمین از چند هزار سال قبل با این گیاه آشنایی داشته و به خوبی می دانستند که این گیاه ارزش غذایی نداشته،بلکه مصرف غیر دارویی آن مضر است.
۴) موادی که در اصطلاح علم شیمی ساختار مولکولی حلقوی دارند (مواد آروماتیک) سرطان زا هستند. «پلی فنول» یکی از مواد آروماتیک است که چای هم این ماده را دارد. فنول چیست؟ فنول یک ماده دارای ترکیبات حلقوی است که بر روی پوست، کبد و سیستم گوارش اثرات نامطلوبی می گذارد. جالب اینجاست که قریب به اتفاق مواد معطر شیمیایی که در کارخانجات به چای اضافه می کنند هم جزء مواد آروماتیک و سرطان زا هستند! (گل بود به بلبل هم آراسته شد!!)
۵) مصرف چای (خصوصاً پس از غذا که سال هاست عادت بسیاری از ایرانیان شده است) جلوی جذب آهن معدنی موجود در غذاها توسط بدن را می گیرد که در نتیجه منجر به بروز بیماری کم خونی مزمن در مصرف کنندگان می شود. چای دارای ترکیباتی به نام تانن است که مزه تلخ چای را ایجاد می کند. تاننها با آهن، ایجاد رسوب می نمایند و این رسوب به دلیل درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب توسط بدن است. لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگیری می کند.
۶) همان گونه که گفته شد چای دارای ماده ای است به نام تانن. این ماده بسیار مدرر است و به همین خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می شود. آنزیم ها در پلاسمای غلیظ نمی تواننند فعالیت کنند و به همین خاطر مواد زاید در بدن انبار شده و موجب بیماری های گوناگون می شود. ضمناً تانن موجب فعالیت بیش از حد سلول های اپیتلیال کلیه شده و کلیه را به مرور از کار می اندازد!
۷) گیاه چای دارای ماده ای است به نام اگزالیک اسید، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می کند. این ماده در کلیه رسوب کرده و سنگ های کلیوی اگزالیک را موجب می شود.
۸) مصرف زیاد چای دندان ها را لک دار و سیاه می کند.
۹) چای ترشح اسید معده را تحریک می کند و همچنین به دلیل ماهیت اسیدی خود، در بروز زخم معده مؤثر است.
۱۰) در هر فنجان چای بین ۶۰ تا ۷۵ میلی گرم «کافئین» وجود دارد که LDL خون را افزایش می دهد و عاملی می شود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی، ولی البته آرام بخش است و در دراز مدت اعتیاد ایجاد می کند!
۱۱) به دلیل وجود مقدار زیادی از ماده کافئین در چای، برای عده ای باعث تحریک اعصاب و یا تپش قلب می شود. همچنین نوشیدن چای پررنگ برای خانم ها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
۱۲) ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام «تئین» که محرک سیستم اعصاب سمپاتیک است و موجب افزایش ترشح آدرنالین می شود. تئین موجب کاهش مقدار منیزیم داخل سلول ها می شود. منیزیم ماده ای است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود.
۱۳) به نظر شما چرا اغلب افراد چای خور جدی، هنگامی که تصمیم به ترک چای می گیرند با علایمی مشابه با علایم معتادان مواد مخدر در هنگام ترک مواد مذکور (همچون سردرد، بی خوابی، بی حوصلگی، آشفتگی روحی و …) مواجه می شوند؟! آیا این موضوع که ادعا شده است سال هاست تولید کنندگان چای در کشورهای خارجی برای حفظ مشتریان خود به چای مواد افزودنی مضر و اعتیادآوری اضافه می کنند قابل اعتنا نیست؟
۱۴) چند نفر معتاد به مواد مخدر را می شناسید که سیگاری نباشند؟ و چند نفر سیگاری را می شناسید که چای خورهای قهاری نباشند؟! چای به دلیل مواد افیونی طبیعی که در خود داشته و مواد شیمیایی که در فرآیند تولید توسط بسیاری از تولیدکنندگان به آن اضافه می شود، مقدمه ای برای آمادگی بدن جهت پذیرش انواع اعتیادها به مواد مضر دیگر است.
۱۵) اگر دقت کنید قریب به اتفاق مواد سمی در طبیعت دارای طعم تلخ می باشند. شاید پروردگار مهربان با این گونه خلقت خواسته است به موجودات هشدار دهد که چه موادی خوراکی نیستند و باید از آنها پرهیز کنند. چای یکی از تلخ ترین گیاهان موجود در طبیعت است که البته با روش های مختلف سعی در کاهش این تلخی و صد البته عادت دادن ذایقه مردم به آن دارند.
۱۶) همه این ها که گفته شد برای چای سبز که خشک شده سریع برگ سبز چای می باشد صادق است. چای سیاه که دم کرده مضرتری از چای سبز است با انبار کردن برگ سبز چای در مکان های گرم، پوسیده شدن و تخمیر این برگ ها، تغییر رنگ آنها به قهوه ای و سیاه (مشابه عملی که باغبانان در وسط باغ با بر روی هم تلنبار کردن برگهای درختان انجام می دهند تا پوسیده شده و تبدیل به کود گردند)، سپس خشک کردن این برگهای پوسیده بدست می آید!
۱۷) بدتر از چای سبز و چای سیاه، چای های جدید طعم داری هستند که دارای اسانس های شیمیایی مختلف بوده و تمامی مضرات دو نوع چای قبلی را دارند بعلاوه مضرات مواد شیمیایی عطری و طعم دهنده های مصنوعی! (هرچه خوبان همه دارند تو یک جا داری!!)
۱۸) یکی از موارد مرسوم در جامعه ما (خصوصا در مراسم، جشن ها، سمینارها و …) مصرف بسیاری از نوشیدنی ها در لیوان های یک بار مصرف پلاستیکی است. این ظروف به خصوص در مجاورت با نوشیدنی های داغ به سرعت مواد فوق العاده سمی و خطرناک نفتی را آزاد می کنند. برای امتحان می توانید در یکی از این لیوان ها چای داغ بریزید و چند دقیقه ای کنار بگذارید تا سرد شود. خواهید دید که پرده ای از مواد نفتی روی آن می بندد!
۱۹) در انواع چای های بسته ای (معروف به Teafix یا Lipton)، ضایعات/ته مانده های چای که قابل ارایه به شکل عادی نیستند در بسته های کاغذی که برای جلوگیری از وارفتن آنها در آب جوش، پروسه های شیمیایی مختلفی روی آنها انجام شده و آغشته به انواع مواد مضر هستند قرار می گیرند. پاره ای از مواد شیمیایی موجود در کاغذ مذکور در آب جوش حل شده و وارد بدن مصرف کننده می شوند!
۲۰) میدانیم که انصافاً دین اسلام کامل ترین دین است و حتی در مورد جزیی ترین موارد زندگی شخصی و اجتماعی دهها و صدها حدیث و روایت در کتب دینی ما نقل شده است. حال با فرض این که ادعاهای بوقهای تبلیغاتی تبلیغ کننده مصرف چای صحیح باشد و مصرف این گیاه باعث آن همه منافع ادعایی آنها باشد، آیا به نظر شما عجیب نیست با وجود آن که گیاه چای از پنج هزار سال قبل شناخته شده بوده است حتی یک مورد هم از معصومین و بزرگان دینی درباره خواص چای و توصیه به مصرف آن مطلبی در هیچ کتاب معتبری به ما نرسیده است؟!
۲۱) ابو علی سینا (نابغه طب اسلامی) در طب سنتی از چای به عنوان ماده پست غذایی نام می برد و از آن فقط برای مصارف درمانی در شرایط خاص استفاده می کرده است.
۲۲) ممکن است علیرغم خواندن موارد فوق به دلیل تبلیغات زیادی که در قالب مقالات و اخبار مختلف شبه علمی به خورد جامعه داده می شود، هنوز باور نکرده باشید که مصرف این نوشیدنی همه جا تا این حد مضر است. بسیاری می پرسند که اگر واقعاً چای مضر است پس چرا این قدر در رسانه ها از آن تعریف شده و در همه جا مصرف می شود؟ پاسخ آن است که اولاً ما نفی نمی کنیم که چای فواید اندکی نیز دارد، اما این فواید قابل مقایسه با مضرات فراوان آن نیستند. مانند شراب و قمار که خداوند متعال در قرآن کریم در مورد آنها می فرماید: «از تو در مورد شراب و قمار می پرسند، بگو در آنها منافعی هست، اما ضررهای آنها بسیار بیشتر است». ثانیاً فراموش نکنید که تجارت چای گردش مالی میلیاردی در سراسر جهان دارد.
۲۳) بعضی می پرسند اگر مصرف چای این قدر مضر است چرا خداوند آن را آفریده است؟! پاسخ ساده است: خداوند حکیم هیچ موجودی را در عالم بدون دلیل و حکمت خلق نکرده است، اما این به معنی آن نیست که هرچه آفریده شده خوردنی و دارای ارزش غذایی است!! بوته چای یکی از بهترین گیاهانی است که می تواند هوا را از انواع آلودگی ها پاک کرده و حجم زیادی اکسیژن تولید کند. دلیل آن که هوای مزارع چای بسیار مطبوع است نیز همین واقعیت می باشد. در حقیقت بشر امروز اگر عاقلانه فکر کند باید به جای خوردن برگهای چای، بوته آن را به عنوان یک تصفیه کننده عالی هوا در سرتاسر معابر شهرها بکارد. شاید یک دلیل دیگر برای آن که مصرف خوراکی چای مضر است همین باشد که این گیاه سموم موجود در هوا را به خود جذب می کند! همچنین به دلیل این که گیاه چای اسیدی است، ماده ضد عفونی کننده خوبی می باشد.
لذا برای شستشوی چشم های عفونی و لثه های عفونی مفید است. در طب سنتی برای درمان چشم عفونی شده نوزادان در عوض انواع و اقسام داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک های دارای اثرات مضر جانبی فراوان، با استفاده از آب جوشانده چای چشم نوزاد را طی چند نوبت شستشو می دهند.
۲۴) اگر می پرسید که چه باید کرد، عرض می کنم: اولاً اطلاع رسانی وسیع در بین همه آنها که دوستشان داریم. ثانیاً رواج ده ها دم کرده طبیعی خوش طعم، مفید و باصرفه که جانشینان بسیار مطلوبی برای چای مضر هستند در سطح جامعه (برای شروع از خانه خود و نزدیکانتان شروع کنید).
۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۱:۲۴ #97584nikbakhtمشارکت کنندهغذا شناس عزیز. چرا از این منظر به چای نگاه نمی کنید که چه بسا همان مواد آفت کش و ضد عفونی کننده که می گویید در چای هستند اگر به مقدار کم مصرف شوند برای بدن مفید باشند؟ برای مثال به خلاصه مقاله زیر نگاه کنید:
Inflammation. 2011 Apr 8.
Theaflavins Extracted from Black Tea Inhibit Airway Mucous Hypersecretion Induced by Cigarette Smoke in Rats.
Abstract
Theaflavins isolated from black tea have been used in studies on the prevention of tumor growth. The aim of this study was to investigate whether treatment with theaflavins influences the mucus hypersecretion induced by cigarette smoke in the lungs of experimental rats. Firstly, cigarette smoke was aerosolized using a machine designed for inhalation by rats. The rats were divided into the negative control group, the cigarette smoke inhalation group, the theaflavins (TFs) treatment group, and the TFs + cigarette smoke inhalation group. The animals were sacrificed on day 60 of the experiment. Secondly, the rats were treated with theaflavins at different doses via a gastric tube and sacrificed on day 30. The changes in the levels of mucin 5AC (MUC5AC) and epidermal growth factor receptor (EGFR) in the airway were evaluated. Cigarette smoke induced a significant increase in the levels of MUC5AC and EGFR in all groups. These increases could be reversed by intragastric administration of theaflavins. The effect was more pronounced with the duration of treatment and coincided with a decrease in the expression of both targets. The rats showed various degrees of reduction in the expression of these parameters, which correlated with the theaflavin dose. TFs could inhibit the activation of EGFR, decrease the level of MUC5AC, and relieve airway mucous hypersecretion via the EGFR signaling pathway. These effects correlated directly with the duration of action and the dosage. In the future, oral theaflavins might be valuable in the treatment of chronic airway inflammation.در ضمن رعایت اعتدال بسیار مهم است و تانن و اسید اگزالیک و دیگر ترکیبات چای در غلظت خیلی بالا (و نه غلظت پایین) می توانند تاثیرات نامطلوبی بر جای بگذارند.
به هر حال راه حل این ابهامات انجام پژوهش ها و مطالعات دقیق علمی است که نشان می دهند مصرف چای (و چه میزان چای) مفید یا مضر است.۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۲:۰۶ #97585madjdمدیرکلبیچاره چای
چقدر اتهام۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۳:۰۰ #97587farzaneh negahbanمشارکت کنندهممکنه منبع این مطالب رو ذکر کنین؟
۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۵:۰۲ #97589ناشناسمیهمانمنبع مطلب به این صورت بود که توی گوگل گشتم دیدم که این مطلب را سایت های مختلف چاپ کرده اند. من هم براتون کپی کردم اینجا که استفاده کنید. دو منبع خوبشان اینها بودند:
http://www.rajanews.com/news/63741
https://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=464945
۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۵:۴۱ #97591farzaneh negahbanمشارکت کنندهخیلی ممنون غذاشناس عزیز که توضیح دادین این مطالبو از کجا آوردین…
۴ خرداد، ۱۳۹۰ در ۱۶:۰۹ #97593matinمشارکت کنندهکمال تشکر و سپاس را از “غذاشناس” عزیز.بابت 1-پرده برداشتن از این حقایق .2-تقدیم این مطلب به این حقیر را دارم.در ضمن توجه شما انگیزه بیشتری در من برای ادامه راهم به وجودآورد.به قول معروف:مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد.
خوشحال میشم که هر کسی اندر معایب چای،مطلبی میدونه و یا تجربه ای،آن را در این تالار به بحث و گفتگو بگذاره -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.