به بهانه‌ی خواب از خوردن سحری صرف‌نظر نکنید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #89768
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    پرخوری و پر نوشی در وعده سحر، باعث ایجاد فشار زیاد به معده و دستگاه گوارش شده و موجب بروز علایمی مانند سوء هاضمه ،درد و نفخ معده و … می شود.
    به بهانه‌ی خواب از خوردن سحری صرف‌نظر نکنید
    به بهانه‌ی خواب از خوردن سحری صرف‌نظر نکنید
    به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، درست است که نیمه شب بیدار شدن از خواب برای خوردن غذا چندان خوشایند نیست؛ اما سحرهای ماه مبارک رمضان هم حس و حال خودش را دارد و هم اینکه برای گرفتن روزه حتما باید سحری را میل کرد.
    روزه گرفتن در روزهای گرم و بلند تابستان کمی دشوار است، در این گرما که احساس تشنگی فراوانی به انسان دست می دهد اگر نکات روزه‌داری را به خوبی رعایت نکنید روزهای سختی را پشت‌سر خواهید گذاشت. پس اگر می‌خواهید ماه رمضان را با سلامت کامل سپری کنید، بهتر است تنبلی را کنار گذاشته و به سلامت خود اهمیت دهید.
    در طی این ماه خیلی‌ از افراد بدون خوردن سحری روزه می‌گیرند و اصلا به عواقب این کار فکر نمی‌کنند. نخوردن غذای مناسب در ماه رمضان خصوصا سحر، به بدن آسیب می‌رساند و باعث طولانی شدن گرسنگی و ضعف شدید طی روز می‌شود.
    اگر بدون خوردن سحری روزه می گیرید این را بدانید با دست خودتان باعث آسیب رساندن به دستگاه گوارش‌تان مخصوصا معده و روده‌ها می‌شوید.
    روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود. در غیر اینصورت ممکن است عوارضی حاصل شود که یا روزه گرفتن را عامل آنها محسوب کنند و یا اثرات آن باعث عدم تداوم روزه گرفتن شود.
    کارشناس علوم تغذیه و نویسنده کتاب تغذیه در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با بیان اینکه مصرف زیاد مایعات در وعده ی سحر تاثیری در جلوگیری از تشنگی ساعات پایانی روز ندارد، اظهار داشت: در ماه تزکیه مصرف زیاد آب و چای در وعده سحری باعث پر شدن معده ورقیق شدن شیره معده شده، ضمن اینکه فضای لازم برای غذای اصلی را می گیرد، هضم و جذب غذا را نیز مختل میکند.
    مسعود فیروز کوهی افزود: پرنوشی همچنین باعث تکرر ادرار شده، موجب دفع حجم زیادی آب از بدن می شود که علاوه بر ایجاد تشنگی روزه دار ، دفع آهن و مواد معدنی مورد نیاز بدن را نیز به همراه دارد .
    وی بیان کرد: پرخوری و پر نوشی در وعده سحر، باعث ایجاد فشار زیاد به معده و دستگاه گوارش شده و موجب بروز علایمی مانند سوء هاضمه ،درد و نفخ معده و گاهی اوقات رفلاکس غذا و سوزش سر معده می شود.
    این کارشناس مسئول کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین افزود: مصرف لیمو ترش تازه، سبزي های غني از ويتامين C مثل سبزي هاي برگي، گوجه فرنگي و فلفل دلمه اي، سبزي های غني از ويتامين A مثل هويج، کدو تنبل و اسفناج و ساير سبزي ها مانند كرفس ، سالادهای فیبردار بخصوص سالاد کاهو و میوه ها ی غني از ويتامين C مثل مركبات و کیوی، ميوه هاي غني از ويتامين A مثل طالبي، زردآلو و انبه؛ سایر ميوه ها از جمله سيب، گلابي، گيلاس، انگور، هندوانه، خربزه در وعده سحر، میتواند در کاهش حس تشنگی در فرد روزه دار موثر باشد .
    فیروزکوهی ادامه داد : خوردن غذا های خشک نظیر کباب ، کوکو و شامی ، گوشت های سرخ شده و ماهی در وعده سحر میتواند موجب احساس تشنگی در طول روز شود .
    وی اشاره کرد: مصرف غذا های کم چرب که در آن برنج ، سیب زمینی ، ماکارونی و نان سبوس دار وجود دارد، موجب می شود مواد قندی به آرامی آزاد و مصرف شده، حس گرسنگی دیرتر و کمتر ایجاد شود .
    کارشناس علوم تغذیه در پایان به روزه داران توصیه کرد : بیدار شدن 1 تا 1.5 ساعت قبل از اذان صبح، این فرصت را برای شما ایجاد می کند که علاوه بر بهره مندی از برکات معنوی روزه ، آب و مواد غذایی را با فرصت مناسب و به تناوب مصرف کنید و در این صورت از ورود مقدار زیاد غذا و مایعات در زمانی کوتاه به معده جلو گیری کرده و امکان دریافت و هضم مطلوب ترغذا را مهیا می کنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.