-
نویسندهنوشتهها
-
۴ تیر، ۱۳۹۲ در ۱۱:۰۸ #77326zghasemiمشارکت کننده
معمولترین صبحانهای که ما ایرانیها به آن عادت داریم، نان و پنیر با چای شیرین است. اما این صبحانه تا چه حد با الگوی «بشقاب من» تطابق دارد؟ پنیری که برای صبحانه مصرف میشود، همان یکسوم سهم پروتئینی است که در این بشقاب جای گرفته و بهتر است کمچرب باشد. اگر نانی که برای صبحانه مصرف میشود هم، نان سبوسدار باشد و مقداری گردو، گوجهفرنگی و خیار یا سبزی خوردن را با لقمههای صبحانه همراه کنیم، یک صبحانه کامل خواهیم داشت. البته جایگزینهای زیادی وجود دارد که میتوان برای هرکدام از گروههای خوراکی تشکیل دهنده صبحانه در نظر گرفت. مثلا پنیر در گروه گوشتها، حبوبات، تخممرغ و مغزدانهها هم قرار میگیرد بنابراین به جای خوردن پنیر در وعده صبحانه میتوان تخممرغ آبپز یا نیمروی کمروغن را جایگزین کرد. یک انتخاب خوب دیگر گروه حبوبات است؛ مثلاعدسی که اگر در صبحانه با نان کامل و مقداری سبزی همراه شود، واقعا عالی است. یادتان باشد سبزیها و صیفیها جایگاه بسیار مهمی در یک صبحانه کامل دارند که نباید فراموش شود.
البته بعضیها هم دوست دارند کره، خامه و مربا برای صبحانه مصرف کنند اما برای کسی که دچار مشکل اضافه وزن و چاقی، مشکلات قلبی-عروقی، بالا بودن چربی خون، دیابت و در کل مشکلات متابولیک است، این نوع خوراکیها مسلما انتخاب اول نیست و کسی که سالم و فعال است، میتواند گاهی اوقات با فاصله زمانی طولانی خامه با مربا و عسل یا کره با مربا نوشجان کند. انواع آشهایی که البته زیاد چرب نباشند هم میتوانند گزینههای خوب و کاملی برای وعده صبحانه ما ایرانیها باشند. حلیم هم میتواند یک انتخاب خوب برای صبحانه باشد؛ حلیمی که کمروغن و کمشکر باشد و با کره اضافی مصرف نشود! در بعضی از فرهنگهای غربی صبحانه گوشت میخورند یا در فرهنگ برخی کشورهای آسیای شرقی برنج را در وعده صبحانه خود میل میکنند اما این نوع خوراکها در فرهنگ ما بسیار بعید هستند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.