-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ دی، ۱۳۹۲ در ۱۳:۱۲ #81256v.fatoorechiمشارکت کننده
راههای مختلفی برای تهیه گوشت چرخكرده وجود دارد كه برای هر كدام نكاتی را باید مورد توجه قرار داد تا از سلامت محصول مطمئن شد كه در این مقاله به آنها میپردازیم. راه اول برای تهیه گوشت چرخكرده این است كه آن را از قصابیها خریداری كنیم. برای تهیه گوشت چرخکرده از قصابیها باید گوشت در حضور مشتری از لاشه ممهور به مهر دامپزشکی جدا شود و در چرخ گوشت خالی و تمیز چرخ شود. به گوشت چرخكرده نباید هیچگونه ماده افزودنی و نگهدارنده اضافه شود. استفاده از اندامهایی مانند پستان، طحال، ریه، مثانه، بافتهای غضروفی و غدهای غدد لنفاوی، رگوپی، چربیهای صفاقی و گوشت سر و صورت و اندامهایی که از نظر شرعی مصرف آنها منع شده است در این فرآورده ممنوع میباشد و در صورت تخلف نسبت به تعطیل نمودن واحد در مرحله اول به مدت یک ماه و در مرحله بعد به لغو مجوز تهیه این محصول اقدام خواهد شد. تمام تجهیزات و وسایل و لوازم مورد استفاده در قصابیها برای تكه كردن و چرخ كردن گوشت، از قبیل چرخ گوشت، میز کار و… باید از جنس مواد زنگ نزن (استیل) و قابل شستشو و ضدعفونی باشند. راه دوم برای تهیه گوشت چرخكرده خریداری این محصول بصورت آماده از فروشگاههای معتبر میباشد. و سئوالی كه اغلب برای مصرف كنندگان پیش میآید این است كه چرا قیمت یک کیلو گوشت چرخکرده پایینتر از قیمت یک کیلو گوشت لخم گوسفند یا گوساله میباشد. دلیل آن این است كه کارخانههای تولید این محصولات، گوشت تازه را بهطور مستقیم از کشتارگاهها و به قیمت بسیار کمتری نسبت به خرید و مصرف خانگی خریداری میکنند و از طرف دیگر هم وقتی محصولی مانند گوشت چرخکرده در مقیاس صنعتی تولید میشود، هزینههای تولید آن به مراتب پایینتر میآید و نتیجهاش هم این میشود که ما یک کیلو گوشت چرخکرده را با قیمتی پایینتر از یک کیلو گوشت گوسفند یا گوساله در فروشگاهها میبینیم. راه سوم و بهترین راه برای تهیه گوشت چرخكرده، در صورتیكه فرصت كافی داشته باشید این است كه گوشت سالم را از قصابی مورد اطمینان و از لاشه ممهور به مهر دامپزشکی خریده و بعد از شستوشوی كامل در خانه، خودتان آن را چرخ كنید. در این صورت میتوان مطمئن بود كه از سایر اجزای لاشه به خصوص غدد كه اشكالاتی را در تنظیم هورمونی بدن ایجاد میكنند وارد گوشت چرخكرده نكردهایم و از چرخ گوشت منزل كه به تمیز بودن آن اطمینان داریم استفاده كردیم. البته یادآوری میكنیم كه مصرف گوشتهای چرخكرده كارخانهای با توجه به نكات ذكر شده در قبل، بلامانع است بهخصوص برای افراد پرمشغله كه فرصت كمتری برای تهیه این محصول دارند. انتخاب گوشت مناسب برای چرخ كردن اهمیت دارد و بهتر است از گوشت گرم (تازه) برای این كار استفاده كنیم زیرا اگر گوشت را در حالی که هنوز منجمد است، چرخ کنیم، کریستالهای یخ موجود در آن، دیواره سلولها را میشکند و شیره داخل سلول یا خونابه به خارج ترشح میشود و گوشت در اصطلاح آب میاندازد و از ارزش غذایی آن به مقدار زیادی کاسته میشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.